Pe cine acuză directorul de la spitalul Athena pentru dosarul în care...

Pe cine acuză directorul de la spitalul Athena pentru dosarul în care a fost arestat. Vezi ce gest a făcut astăzi UPDATE Decizia instanţei

3
DISTRIBUIȚI

szabo dan spital athena

Tribunalul Timiş a judecat, astăzi, recursul declarat de Dan Alexandru Szabo, directorul spitalului Athena din Timişoara, care a fost arestat pentru fraudarea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate prin decontări false.  Avocatul acestuia, Arcadie Anastasescu, a susţinut că nu se impune menţinerea în arest a  lui Szabo deoarece nu reprezintă un pericol social şi „dacă o să fie lăsat în libertate nu o să vedeţi manifestând asiguraţii nemulţumiţi”. De asemenea, avocatul a susţinut că nu există un prejudiciu stabilit „în afară de această imputaţie ca lozincă care apare şi în motivaţia instanţei de fond” şi a atras atenţia că decontările către spitalele private reprezintă doar 4,7% din bugetul casei de sănătate.


Un alt argument folosit pentru obţinerea eliberării a fost acela că „dosarul a început în baza unui denunţ trimis la DNA structura centrală pe mail în iulie 2013. Acesta a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara. Szabo a mai fost de două ori chemat la Poliţie şi s-a prezentat. Nu a fost o infracţiune flagrantă, nu s-a sustras nici un moment. Astăzi a fost denunţat de către noi contractul de management existent între firma domnului Szabo şi societatea comercială care reprezintă spitalul. Nu a fost niciun moment angajat al spitalului”. Szabo a susţinut că denunţul de la care a pornit ancheta a fost făcut „de un fost angajat pe care l-am dat afară pentru incompetenţă” şi că în tot sistemul medical românesc se fraudează prin decontări de pacienţi fantomă.

Procurorul de şedinţă a cerut instanţei să respingă recursul lui Szabo, susţinând că există pericolul ca inculpatul să zădărnicească aflarea adevărului prin influenţarea martorilor. Instanţa a rămăs în pronunţare.

UPDATE 1 Tribunalul Timiş a admis recursului lui Szabo şi a înlocuit măsura arestării preventive cu cea de a nu părăsi ţara pentru următoarele 30 de zile.

3 COMENTARII

  1. evident ca ,,în tot sistemul medical românesc se fraudează prin decontări de pacienţi fantomă” si nu numai ,se fura si prin alte metode.prostii platesc CAS-uri si altiiii fura.spagi date medicilor ,asistentilor,infirmierilor ,etc este o mare bataie de joc la adresa oamenilor si nimeni NU VREA sa rezolve aceasta imensa coruptie .degeaba pica cate unu ,doi ,sistemul ramane .ca si in toate domeniile legislatia este proasta .

  2. Justitie de kkt . Fura statul roman si el se bucura de libertate….de unde sa stie un judecator ce greu o duc romanii din cauza acestor hoti care au capusat bugetul statului, atata timp cat judecatorii se bucura de o viata luxoasa! Rusine! Nu va meritati asemenea salarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.