Ponta avertizează din nou, odată cu intrarea lui Gerea în Guvern: Toţi...

Ponta avertizează din nou, odată cu intrarea lui Gerea în Guvern: Toţi care vin în Guvern sunt ţinte

0
DISTRIBUIȚI

victor-ponta

Noul ministru al Economiei, Andrei Gerea, va avea de făcut lucruri importante legate de Oltchim, Cuprumin şi politica industrială, a declarat premierul Victor Ponta, avertizând însă că cine intră în Guvern devine „ţinta celor care nu fac nimic şi se ocupă doar cu acuzatul”.

„Cred că toţi ştiţi, în momentul în care aţi intrat în Guvern, că sunteţi ţinte, aşa încât ne asumăm aceste riscuri. Uneori, ele se îndreaptă şi în mod greşit asupra celor care desfăşoară activităţi, dar eu vreau să vă propun tuturor – noi să fim cei care facem lucruri şi alţii, sigur, ne acuză, ne critică. Atât timp cât Guvernul face lucruri – şi face lucruri bune, face lucruri importante şi ia decizii – ne asumăm şi criticile celor care nu fac nimic şi se ocupă doar cu acuzatul”, le-a spus Ponta miniştrilor prezenţi la şedinţa săptămânală a Guvernului.

În acest context, el a făcut referire la îndatoririle noului ministru al Economiei, Andrei Gerea.

„Domnul Gerea va avea în mod sigur de continuat lucruri importante care ţin de Oltchim, de Cuprumin, de politica noastră industrială pe plan european şi sunt convins că se va ocupa foarte bine de această sarcină”, a spus primul-ministru.

Totodată, Ponta a ţinut să-i mulţumească fostului ministru al Economiei, Varujan Vosganian, pentru activitatea depusă.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul pentru numirea lui Andrei-Dominic Gerea în funcţia de ministru al Economiei.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc la Palatul Cotroceni la ora 17.00.

Andrei Gerea, lider al grupului parlamentar liberal din Camera Deputaţilor, a fost propus de PNL pentru funcţia de ministru al Economiei, post rămas vacant după demisia lui Varujan Vosganian.

Varujan Vosganian şi-a anunţat în 7 octombrie demisia din funcţia de ministru.


El a făcut acest anunţ după ce a ieşit din cabinetul preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, unde a avut loc o şedinţă a liderilor PNL la care au participat şi premierul Victor Ponta şi liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu. Demisia a fost prezentată la scurt timp după votul dat în Senat de respingere a solicitării procurorului general al Parchetului ICCJ privind începerea urmăririi penale împotriva lui Vosganian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.