Povestea clipului în care trei timișorence au scris istoria muzicii ușoare românești...

Povestea clipului în care trei timișorence au scris istoria muzicii ușoare românești în nouă minute. Ce spune Marta, fata cu ideea VIDEO

6
DISTRIBUIȚI

fete

Videoclipul „Evoluţia muzicii uşoare româneşti”, realizat de solistele timişorence Marta Cotuna, Ana Hutu şi Beck Corlan a creat un deosebit interes în rândul melomanilor, varianta lor prin care trec în revistă în doar nouă minute istoria muzicii autohtone generând o serie de aprecieri.

„CDZA sunt un colectiv muzical care m-au impresionat foarte mult şi m-au inspirat să fac acest clip. Motivaţia mea a fost de la început promovarea valorilor româneşti, chiar dacă de prin 2000 încoace nu prea mai sunt valori. Iubesc România şi cred că avem o moştenire muzicală extraordinară de la cei dinaintea noastră. Şi cred că încă avem artişti valoroși, sufocaţi de porcăriile care se promovează acum. De aia mi-am dorit mult să stârnesc o reacţie de apreciere la adresa muzicii noastre româneşti, mai ales în rândul celor de vârsta noastră. Văd că am reuşit să fac asta şi deci asta mă bucură cel mai mult!“, ne-a declarat Marta Cotuna, cea care a avut ideea acestui clip.

Printre artiştii care se regăsesc în această istorie muzicală se numără Mihaela Mihai, George Nicolescu, Margareta Pâslaru, Roşu şi Negru, Ducu Bertzi, Latin Express, Genius, 3 Sud Est, Andra, Laura Stoica, ASIA, Alexandru Andrieş, Dan Spătaru, Holograf, Paula Seling, Loredana Groza, Cristian Vasile, Trio Grigoriu sau Jean Moscopol, hiturile incluse aici fiind din 1931 până în 2013

„Am ales majoritatea pieselor în funcţie de popularitate.


Iniţial au fost mult mai multe, însă devenise prea lung colajul. A trebui să scot multe din ele. A fost destul de greu să ajung la aranjamentul ăsta pentru că cronologia nu-mi permitea să schimb ordinea, dar am reuşit până la urmă! Clipul l-am înregistrat săptămâna trecută, însă pregătirea lui a durat mult, mai ales pentru mine, pentru că research-ul mi-a luat ceva timp, aranjamentul la fel (a trebuit să aleg exact părţile din piese, să caut versurile, să fac modulaţiile de rigoare, etc). Şi editarea audio și video mi-a luat ceva, pentru că în timp ce am filmat, am înregistrat cu un alt microfon profi și apoi a trebuit să sincronizez audio cu video, plus să adaug textul pe clip. Totul este live, bineînțeles, și dintr-un singur take. Cu fetele am făcut vreo patru repetiții și am cântat totul din memorie. Fetele sunt extrem de talentate, au niște voci superbe, iar eu mai puțin. În schimb, sunt super pasionată de producție muzicală, aranjamente, teoria muzicii și cum să onorez România prin asta. Asemenea clipuri e posibil să mai fac, chiar și cu fetele, dar poate și cu alți prieteni talentați din Timișoara. Deja am o gramadă de idei, numai timp și resurse să am. Dar deocamdată, mă concentrez pe lansarea albumului și pentru ce va urma după aceea“, a mai spus Marta.

Pe data de 19 octombrie, Marta Cotuna îşi va lansa primul album, “Jar sub mine”, la clubul Daos din Timişoara, stilul ei fiind un melanj între rock, folk, indie şi puțin pop. Alături de ea pe scenă se vor afla Adrian Şchiopu (tobe), Marcuci Razvan (chitară bas, voce), Ioan Kui (chitară electrică), Mihai Popa (chitară electrică), Ana Hutu (voce) și Beck Corlan (voce și clape).

6 COMENTARII

  1. Super tare! Asta este ceea ce ar trebui promovat in Romania, nu vedete de carton fara voce dar cu alte dotari.. Felicitari fetelor pentru initiativa, talent si mult succes in continuare!!

  2. Suna exact cum ar trebui sa sune muzica adevarata cantata cu pasiune si har. Ma inclin in fata unor tinere atat de talentate si sper sa razbata peste muzica promovata doar din interese comerciale de moment.

  3. Wow, foarte impresionant! Fetelor, toata admiratia pentru ce ati realizat si ati aratat ce cultura muzicala ar trebui promovata pt cei ce au urechi sa va asculte!sunt mandra ca sunt din acelasi oras cu voi! Sunteti talentate si va doresc numai succese in continuare! Go Timisoara!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.