Primar francez în greva foamei, după ce în localitatea sa a fost...

Primar francez în greva foamei, după ce în localitatea sa a fost repartizat un medic de origine română

1
DISTRIBUIȚI

stethoscope-backgrounds-wallpapers

Primarul unei comune franceze a intrat de azi dimineaţa în greva foamei, în faţa Colegiului Medicilor din Saint-Brieuc, un oraş situat în vestul Franţei, din cauza repartizării unui medic de origine română în localitatea sa, relatează publicaţia Ouest France în ediţia electronică de astăzi, citată de Mediafax.


Jean-Pierre Guilleret, primarul comunei La Motte din departamentul Côtes-d’Armor, în vestul Franţei, a intrat în greva foamei la ora locală 09.30 (10.30, ora României), în semn de protest faţă de sosirea unui medic de origine română în localitate în urmă cu două săptămâni.

Primarul denunţă lipsa unui aviz pozitiv al Colegiului Medicilor pentru medicul de origine română, sosit de curând în comuna sa. „Voi rămâne aici până când îmi vor da numărul său” de practician, a anunţat alesul local. Primarul din La Motte a mai declarat că medicul „nu vorbeşte foarte bine franceza” şi că a recurs la acest gest disperat în urma unor presiuni exercitate de către locuitori. Medicul de origine română a fost repartizat în La Motte prin intermediul unei agenţii de recrutare. Colegiul Medicilor din Saint-Brieuc nu a făcut încă nicio precizare în legătură cu acest caz.

 

1 COMENTARIU

  1. ati facut varza articolul !!! E grea franceza dar nici chiar asa ! Primarul a intrat in greva foamei nu pt ca medicul e roman !!! Aloooo! Ci pt ca nu poate practica fara sa primeasca un cod de la Colegiul medicilor din Franta !!! Alooo ! Primarul spune ca localnicii au facut presiuni pt ca nu au medic. Iar stirea completa e ca „desii nu vorbeste foarte bine franceza se face foarte bine inteles” Iar primarul spunea ca nu pleaca de la colegiul medicilor fara sa primeasca un numar (de parafa) astfel ca medicul sa poata profesa. Fratele meu !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.