EXCLUSIV Fiii primarului din Deta și ceilalți inculpați din dosar, condamnați DEFINITIV...

EXCLUSIV Fiii primarului din Deta și ceilalți inculpați din dosar, condamnați DEFINITIV la închisoare CU EXECUTARE. Vezi pedepsele

14
DISTRIBUIȚI

bogdan roman catuse 1 p

Curtea de Apel Timișoara a judecat, astăz, recursul în dosarul în care au fost condamnați Bogdan și Călin Roman, fiii primarului din Deta, și ceilalți implicați în scandalul din 23/24 iulie 2011. Vă reamintim că Judecătoria Deta a hotărât – Bogdan Roman – trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere și termen de încercare opt ani, fratele său Călin –  trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere și termen de încercare șapte ani, Bârzan Daniel –  doi ani de închisoare cu suspendare și termen de încercare patru ani, Gherghel Radu şi Strâmtu Vasile – doi ani cu suspendare condiţionată şi patru ani termen de încercare. La rândul său, Ştefan Alexandru, una dintre victime, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere și termen de încercare șapte ani. Bogdan Roman a fost, de asemenea, obligat la plata de daune morale în sumă de 2.000 euro către Gartner Ewald , iar toţi din gruparea Roman să-i plătească lui Ştefan Alexandru 5.000 euro daune morale şi 203 lei daune materiale. Împotriva acestei sentințe au făcut recurs atât Parchetul, cât și avocații inculpaților.

Frații Roman au avut avocați diferiți, cei doi nediscutând unul cu altul și evitându-se ostentativ.


Procurorul de ședință a cerut completului de recurs să le aplice inculpaților niște pedepse mai dure, considerând netemeinică decizia de  a-i achita pentru săvârşirea infracţiunii de lovire. De asemenea, s-a reclamat faptul că  Judecătoria Deta „a omis introducerea ca parte civilă a Spitalului Judeţean Timişoara, care nu a fost citat pentru a spune ce pretenţii are”. În aceste condiţii, avocatul lui Bogdan Roman a susţinut că”trebuie trimis dosarul spre rejudecare. Oricum noi vă solicităm trimiterea dosarului la procuror pentru refacerea actului de sesizare. În cazul lui Bogdan Roman solicităm schimbarea încadrarea juridică a faptelor de care este acuzat”. Apărătorul lui Bogdan a susţinut că infracţiunea de care ar trebui acuzat nu este cea de loviri sau alte violenţe, ci de încăierare pentru că „aşa zisele părţi vătămate au avut un rol activ în incident, chiar dacă Parchetul nu a acordat atenţie unei anumite părţi”. În cazul lui Bârzan s-a cerut achitarea pentru toate infracţiunile deoarece ” probele din dosar dovedesc nevinovăţia lui. L-a ţinut împreună cu Roman Călin pe Ştefan, dar nu a ştiut ce intenţii a avut acesta. A vrut să aplaneze conflictul”. Apărătorul lui Călin Roman a reclamat faptul că „aşa cum a fost instrumentat dosarul nu are profesionalism juridic. Părţile vătămate nu au fost lovite de Călin Roman”.

Nici avocatul lui Ştefan Alexandru nu a fost mulţumit de soluţia primei instanţe, care nu l-a achitat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, chiar dacă „nu a existat intenţie. Trebuia să ştie ce este cartuşul şi la ce foloseşte. Era în buzunarul unei haine pe care a cumpărat-o. Pedeapsa de trei ani este prea ridicată. A fost victimă. Solicităm mărirea despăgubirilor morale la 2o.000 euro”. Instanţa a rămas în pronunţare.

UPDATE 1 Curtea de Apel Timișoara a schimbat încadrarea infracțiunii din loviri și alte violențe în încăierare. De asemenea, a admis recursul Parchetului și a decis condamnarea tututor inculpaților, înlocuind suspendarea cu executarea, dar păstrându-se aceleași pedepse date de judecătorie. Sentința este definitivă.

 

14 COMENTARII

  1. Acum sa vad cine va mai apara.Ma refer la ghibitii lui Bogdan si Calin.Acum sunteti distrusi! In fiecare zi va luati cate un masaj.
    Va saluta Prietenul vostru,stiti voi de cine trebuie sa va feriti.Acum nu o sa mai iesiti nici macar la discoteca.

  2. Felicitari judecatorilor de la Curtea de Apel. Asteptam cat mai des astfel de semne ca tara noastra nu e un ring de box si alte semne cum ca justitia functioneaza si nu e o fetita speriata. Asteptam cu larg interes si sentinta din dosarul Udrea. Felicitari inca o data pentru exemplul dat.

  3. AlexB ai dreptate dar uiti ca traiesti in romania unde totul e pe dos.Dela Base ,Ponta,Crin,in jos totul e pe dos fiecare isi face de cap si sunt liberi ca pasarea inca mai zic ca noi suntem prosti si daca ma uit bine cam asa e ca noi ii lasam sa-si faca de cap.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.