Reţea specializată în fraude cu carduri clonate, destructurată în urma unei operaţiuni...

Reţea specializată în fraude cu carduri clonate, destructurată în urma unei operaţiuni „Crimă Organizată” – Secret Service. Cum s-a ajuns la un prejudiciu de 2,5 milioane de dolari

1
DISTRIBUIȚI

mascati lugoj

38 de percheziţii simultane în 16 judeţe, printre care Timiş, Caraş Severin, Arad, Hunedoara şi punerea în executare a 39 de mandate de aducere – aceasta a fost vârful, astăzi, al unei ample operaţiuni a Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Mehedinţi pentru destructurarea unei grupări specializarea în fraude cu carduri clonate. Procurorii DIICOT au stabilit că reţeaua, care era foarte bine organizată, a acţionat din 2009 şi până în prezent, în 24 de ţări, atât din Uniunea Europeană cât şi din afara acesteia, prejudiciul stabilit fiind de 2,5 milioane dolari.

Liderul grupării împreună cu alţi doi suspecţi se ocupau , conform procurorilor, cu ” obţinerea datelor de identificare a cărţilor de credit, („psihing”  ) prin interceptarea fără drept a unei transmisii de date  informatice, activitate care poate fi efectuata fie prin intermediul unor programe informatice de tip „keylogger” fie în interiorul unei reţele de sisteme informatice de tip „sniffer” sau „rat” prin care se obţin informaţii confidenţiale despre carduri de credit care permit accesul şi efectuarea de tranzacţii on-line sau electronice”.


Alţi suspecţi cumpărau datele obţinute ilegal şi le vindeau ami departe.  O parte din membrii grupării falsificau instrumentele de plată electronică „care fie erau folosite personal de către aceştia prin accesarea  fără drept a unor  sisteme informatice (ATM-uri, cumpărături on-line), fie erau încredinţate altor persoane în vederea folosirii lor. Ultimul  palier al grupării infracţionale era reprezentat de persoanele care în schimbul unor sume modice, foloseau instrumentele de plată electronică falsificate, obţinute de la persoanele de pe palierul precedent, sumele sau bunurile obţinute fiind remise celor din palierele superioare”.

Procurorii D.I.IC.O.T au cooperat în instrumentarea cauzei cu United State -Secret Service din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciilor pentru Acţiuni Speciale Mehedinţi şi Buzău, I.P.J. Mehedinţi şi al jandarmilor de la Brigada Mobilă de Jandarmi „Matei Basarab” Ploieşti şi I.J.J. Buzău. Suportul specializat  a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.