Sala Filarmonicii, din nou prea mică pentru concertul celor de la Holograf...

Sala Filarmonicii, din nou prea mică pentru concertul celor de la Holograf FOTO şi VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-251061349">

holograf la capitol03

Formaţia Holograf a reuşit să umple până la refuz, ieri seară, Sala Filarmonicii, concertul inclus în turneul naţional Cât de departe desfăşurându-se în faţa unui public entuziast, care a primit cu aplauze furtunoase reprezentaţia trupei care acum 30 de ani a lansat primul ei album.

Holograf are „lipici“ la publicul timişorean. În luna mai, cu câteva zile înainte de a cânta pe gratis la stadion, trupa lui Dan Bittman a umplut aceeaşi sală. Pe bani. Acum o lună au mai cântat în Fratelli. Şi de această dată, trupa a reuşit să umple pâna la refuz sala Filarmonicii, organizatorii acestui concert fiind nevoiţi să suplimenteze locurile cu câteva scaune din plastic, din cauza cererii mari de bilete. Printre cei peste 800 de oameni care au plătit preţuri între 60 şi 150 lei pe bilet, am zărit o paletă largă de spectatori, de la copii de grădiniţă până la pensionari, care s-au bucurat pe deplin de show-ul prestat de băieţi. Pe parcursul recitalului, trupa a intepretat o sumedenie de şlagăre din repertoriul formaţiei, dar şi câteva melodii incluse pe cel mai recent disc, Love Affair, inclusiv single-ul “Cât de departe”. Înaintea piesei Ochii tăi, Dan Bittman a coborât de pe scenă pentru a îmbrăţişa o fană, căreia i-a dedicat piesa cu pricina pentru ziua ei de naştere. Un alt moment de ţinut minte a fost acela în care înaintea unei balade, acelaşi Bittman a întrebat: „Aveţi telefoanele la voi“?. Peste câteva secunde, sala a fost inundată de smartphone-uri şi tablete. Au existat însă şi voci care s-au întrebat pe bună dreptate unde sunt vremurile în care liderii trupelor de acest gen îndemnau publicul să aprindă brichete înaintea pieselor lente….Un alt moment interesant a fost atunci când Dan Bittman a remarcat că în primele rânduri nu se aplauda prea tare. „Aici în faţă e zona de protocol, de aia nu se aplaudă“, a concis el. Desigur, înaintea piesei „Şi băieţii plâng“, muzicienii au remarcat că băieţii de la Timişoara au şi ei nişte probleme. Din speech nu avea cum să lipsească îndemnul liderului trupei pentru ca refrenul piesei să fie fredonat prima oară de femeile din sală, apoi de bărbaţi, şi-n final de toată lumea. La intrarea în sală, oamenii s-au agitat să-şi cumpere diverse amintiri cu trupa favorită: CD-uri la 35 lei, DVD-uri la 50 lei, o carte cu cântece la 10 lei. Iar pentru cei mai puţin deschişi la pungă, au existat până şi postere cu trupa favorită, la cinci lei bucata. Trupa care a luat naştere în 1978 a reuşit să creeze o atmosferă de zile mari încă de la primele lor acorduri şi a declanşat  o adevărată isterie, multe reprezentante ale sexului frumos ţipând şi aplaudând non-stop pe parcursul recitalului, care a generat bună dispoziţie în rândul amatorilor de asemenea muzici.

Foto: Adrian Pâclişan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.