Studenţii s-au alăturat protestatarilor care cer salvarea Roşiei Montane UPDATE 4 Ce...

Studenţii s-au alăturat protestatarilor care cer salvarea Roşiei Montane UPDATE 4 Ce s-a întâmplat în fața prefecturii VIDEO şi GALERIE FOTO

4
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-556524291">

studenti rosia montana

Susținătorii salvării Roșiei Montane s+au adunat și astăzi în Piaţa Operei din Timişoara. Protestului s-au alăturat şi câteva zeci de studenţi care au venit din Complexul Studenţesc înarmaţi cu două bannere pe care stătea scris „6!Vin studenţii” şi „Educaţie, nu cianură” şi scandând „Uniţi, salvăm Roşia Montană”. Conform aprobării primite de la Primăria Timişoara, protestatarii vor mărşălui prin Calea Girocului, Zona Soarelui, Complexul Studenţesc şi vor ajunge în Piaţa Unirii. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Cei aproximativ 600 de demonstranţi au plecat din Piaţa Operei, scandând „Dacă îţi pasă, nu sta la masă”. Participanţii au plecat spre bulvardul Mihai Viteazu, scandând „Ne daţi corupţie, vă dom revoluţie” şi „Toate partidele fură prin rotaţie”.

UPDATE 2 Protestatarii au blocat, la 18,45, intersecţia dintre Calea Martirilor şi bulevardul Liviu Rebreanu, în scurt timp formându-se coloane de maşini pe toate sensurile. Cei aflaţi în fruntea coloaeni au dat semnalul, aşezându-se pe asfalt. Jandarmii i-au ridicat de pe jos pe câţiva dintre ei, dar demonstranţii au rămas în mijlocul drumului aproximativ zece minute. În timp ce şoferii claxonau de zor, de la unul dintre balcoane o femei a scos un steag cu Roşia Montană, în timp ce alţi vecini au început să aplaude.  Fără a se înregistra alte incidente, susţinătorii Roşiei Montane şi-au continuat marşul pe Calea Martirilor.

protest jandarmi rosia

UPDATE 3 După ce au trecut pe Calea Martirilor şi prin zona Soarelui, când au ajuns din nou la intersecţia cu Liviu Rebreanu, demonstranţii au blocat, iarăşi, circulaţia pe toate sensurile, unii dintre ei scandâns „strada e a noastră”. Conform tradiţiei au deblocat drumul, la scurt timp, continuându-şi drumul. În învălmăşeala creata, o maşină a fost la un pas să lovească un copil aflat în zonă.

UPDATE 4 Coloana de manifestanți a ajuns în complexul studențesc, nu înainte ca la intersecția de la Sala Olimpia să dea peste cap circulația pe bulevardul Eroilor, cu o blocadă de aproximativ zece minute. Deși au scandat „venişi cu noi”, numărul demonstranţilor a scăzut, nu a crescut. Cei rămaşi, când au ajuns în faţa Prefecturii Timiş, au ocupat treptele de la intrare şi au început să scandeze „Roşia, Roşia, vine revoluţia”. Aceasta a fost ultima oprire înainte de a ajunge în Piaţa Unirii, unde marşul s-a încheiat.


4 COMENTARII

  1. Din păcate, am fost mai puțini decât în urmă cu trei săptămâni, când studenții erau încă în vacanță. Timișorenii au devenit inerți, nepăsători la propriul destin, la viitorul copiilor, nepoților, strănepoților, al României? Traduc un îndemn teribil dat de Dante Alighieri, în a sa DIVINA COMMEDIA: „Să nu gândim la ei, privește, îi lasă”! („Non ragioniam di loro, ma guarda e passa)!” Indiferenților trebuie să le răspunzi cu indiferență, așadar, ca să-i doară, atunci când vor avea nevoie de o mână de ajutor, deoarece lipsa de solidaritate este sinucigașă, lucru pe care orice om sănătos la cap îl conștientizează. Duminica vitoare va fi un protest decisiv, cu doar puține zile înainte de concluziile comisiei parlamentare pe tema Roșiei Montane. Voi ieși, din nou, cu tricolorul cu stemă regală (Casa Regală a României s-a pronunțat contra cianurilor și a fracturării hidraulice) și cu mesajul scris TIMIȘOARA ESTE CU ROȘIENII DEMNI, tocmai pentru că mă gândesc la ceea ce se va întâmpla cu patria noastră. Doamne. ajuită!

  2. de ce nu protestati impotriva extinderii centralei nucleare de la cernavoda? deseurile nucleare afecteaza urmasii pe durata a mii de ani, nu citeva zeci. in locul cernavoda sa fie investiti bani in energie verde (eoliene, solare si hidro).

  3. Dragilor ”tineret speranta” , i-mi pare bine ca va-ti trezit din hibernare si vreti sa fiti auziti . Nu uitati faptul ca intre voi , prin facultati si camine se afla si pruncii celor care va fura viitorul pe zi ce trece . Multi dintre iei au ajuns printre voi (poate nu chiar toti), doar prin spaga si pile . Iei cu parintii si rudeniile lor provin din masele inpotriva caror SCANDATI lozincele voastre si intradevar sunt infractorii si cel mai mare pericol social al tarii , adica angajatii din :politie , jandarmerie , vamesi , politie frontiera , securitatate(SRI , SIE) , procuratura , judecatorie , politicienii si asa numiti , oameni de afaceri(intermediarii) prin care se fura viitorul Romaniei si al vostru . Deci pentru a declansa o adevarata REVOLTA sociala si populara aveti nevoie si de ajutorul saracilor muncitori , tarani si ajutatii sociali . care n-au ce sa-si puna de mancare pe masa de pe o zi pe alta . Unitiva pentru TARA si POPOR , ca din afara tarii , veti primii ajutor , ca sa puteti avea un VIITOR .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.