Teatrul maghiar „Csiky Gergely”, la Colocviul Teatrelor Minorităţilor Naţionale de la Gheorghieni

Teatrul maghiar „Csiky Gergely”, la Colocviul Teatrelor Minorităţilor Naţionale de la Gheorghieni

1
DISTRIBUIȚI

vremuri de pace

Alături de teatrul german din Timişoara, şi teatrul maghiar „Csiky Gergely” a fost invitat să participe la cea de-a X-a ediţie a Colocviului Teatrelor Minorităţilor Naţionale care se desfăşoară la Gheorghieni, cu „Vremuri de pace”, text scris şi regizat de Hajdu Szabolcs.


Spectacolul teatrului maghiar timişorean va putea fi vizionat astăzi, în sala mare a teatrului din oraşul transilvănean.

Bazată pe ideile şi improvizaţiile actorilor din distribuţie, montarea îl prezintă pe scriitorul Langermann, care după apariţia celei mai recente cărţi ale sale, este rugat să scrie o piesă de teatru. Moartea tatălui său, pregătirile pentru înmormântare, conflictele ascunse ale unei familii care şi-a pierdut echilibrul, atmosfera sufocantă a societăţii nu-i sunt însă prielnice şi nu-i asigură liniştea necesară pentru a crea. Sarcina asumată devine din ce în ce mai grea, luând, pentru Langermann proporţii ireale şi fatale.

Acest festival, unul din cele mai vechi de teatru multicultural din Transilania, este organizat, din anul 2001, de Teatrul Figura Studio din Gheorghieni, devenind, în ultimii ani, un spaţiu pentru discuţii şi întâlniri ale teatrelor minorităţilor naţionale.

1 COMENTARIU

  1. ungurii sa merge la budapest. acolo ie locul lor cu Tekes si orban.
    noi germanii n-avem treaba cu astia. sa fie clar! noi iubim Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.