Tensiuni între Rusia şi Azerbaidjan după arestarea unui azer suspectat de crima...

Tensiuni între Rusia şi Azerbaidjan după arestarea unui azer suspectat de crima care a provocat revolte la Moscova

0
DISTRIBUIȚI

Kreml-Mauer_Moskwa_a

Rusia şi Azerbaidjan s-au lansat în acuzaţii reciproce după arestarea unui azer suspectat de crima care a fost la originea revoltelor anti-imigranţi din Moscova de săptămâna trecută, a raportat ieri presa rusă, scrie Mediafax. Ambasadorul azerbaidjanez la Moscova, Polad Biulbiul-ogly, citat de cotidianul Kommersant, a denunţat „o isterie” anti-Azerbaidjan în Rusia după arestarea lui Orhan Zeinalov, un imigrant clandestin azerbaidjanez, acuzat că a ucis un tânăr rus, Egor Şcerbakov, într-o suburbie a Moscovei.

Poliţia rusă „a încălcat normele procedurii penale” în cazul arestării de marţi ai lui Zemalov, a afirmat acesta pentru postul de televiziune Dojd. Purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Afacerilor Externe, Alexandr Lukaşevici, citat de agenţia Interfax, a respins imediat aceste acuzaţii, afirmând că criticile lui Biulbiul-ogly nu au „niciun fundament”.


O înregistrare video a arestării lui Zeinalov difuzată de YouTube îl arată pe Zeinalov încătuşat, bătut şi agresat verbal de către poliţişti mascaţi, în timp ce nu opunea nicio rezistenţă. Mama sa, Iassiamian Zeinalova, a ameninţat că se sinucide dacă poliţia continuă să îl „bată şi umilească” pe fiul său, într-un interviu pentru jurnalul online rus LifeNews.

Zeinalov a pledat nevinovat joi în faţa unui tribunal din Moscova, deşi anchetatorii au asigurat iniţial că acesta şi-a recunoscut vinovăţia, conform agenţiei Interfax. Reprezentantul azer pentru Drepturile Omului Elmira Suleimanova, citată de Interfax, a apreciat că poliţia rusă a dat dovadă de „brutalitate” şi „a folosit forţa fără a fi nevoie”. Aceasta a cerut autorităţilor ruse să respecte drepturile de migrant.

Foto: en.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.