Titu Bojin, singurul pesedist rămas să învârtă milioanele de euro de la...

Titu Bojin, singurul pesedist rămas să învârtă milioanele de euro de la Apele Române în timpul guvernării pedeliste

5
DISTRIBUIȚI

titu bojin psd 1 p

Titu Bojin a reușit o performanță unică în istoria politicii timișene – să fie șeful opoziției din județ, ca și lider al PSD, și în același timp să conducă una dintre cele mai bănoase afaceri ale statului român în domeniul investițiilor – Direcția Apelor Banat – în timpul guvernării portocalii. Bojin, care a fost în conducerea DAB din 2001,  a rămas șef  cu susținerea directă și publică a lui Constantin Ostaficiuc, liderul PD-L Timiș. „După discuţii, concluzia a fost că, în condiţiile în care în Timiş există codurile galben, portocaliu, nu este oportună luarea unei astfel de decizii de schimbare din funcţie. Cel puţin deocamdată. Toate deconcentratele trebuie să funcţioneze maximizate” explica , în ianuarie 2010, Ostaficiuc, şeful portocaliilor şi al Consiliului Judeţean Timiş,  de ce-l menţine la Apele Române pe cel care era şeful consilierilor judeţeni ai PSD. Bojin i-a întors serviciile, asigurându-i pedelistului un mandat extrem de liniştit la CJ Timiş şi chiar votând într-o mare frăţietate noi facilităţi pentru firma familiei Ostaficiuc, Ornella Design, care a primit ilegal teren de la instituţia condusă de Ostaficiuc, care a fost declarat, ulterior, în conflict de interese de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În acest timp, firmele familiei Bojin, Temadi TMB SRL şi Remodet TMB au avut numeroase lucrări în subantrepriză de la câştigătorii licitaţiilor de la Apele Române Banat.


Unul dintre proiectele mari de investiţii derulat de DAB a fost cel de “consolidare şi reprofilare râu Timiş pe sectorul Lugoj – frontiera Serbia”, în valoare de peste 153,4 milioane de lei, antreprenor fiind firma Repcon SA Oradea, printre subcontractori aflându-se şi firma Remodet TMB, condusă de soţia lui Bojin.  Remodet TMB a executat  lucrări de închidere a breşelor formate în digul râului Timiş pe raza localităţilor Crai Nou şi Cruceni, materialele fiind achizionate de la o firmă aparţinând lui Florin Măran, al cărui fiu este botezat de Bojin.

În 2011, când PRESSALERT.ro a scris despre contractele derulate de firmele familiei sale cu societăţi care câştigau licitaţiile organizate de DAB, Bojin susţinea că „“nu cred că este vreo incompatibilitate pentru că firmele familiei nu au contracte directe cu Direcţia Apelor Banat. Nu există nici contracte de subantrepriză. Nu ştiu exact cu cine, probabil că sunt contracte de prestări de servicii. Poate să fie pentru firme care lucrează la drumuri sau la altele. Nu văd nici un conflict de interese”.

5 COMENTARII

  1. Mai preshalertilor…pai numai acuma v-ati adus aminte de acest aspect? Sa inteleg ca v-a dat unda verde patronul vostru pesedist sa-l barbieriti pe colegul lui, Titu Bojin?:)

  2. Probabil ca nu este vorba de conflict de interese , dar cu siguranta baniii ai ajuns la firma sotiei si a fiului lui bojin si au fost scosi prin diverse metode ,( ex. cu lucrari de tot felul care nu s au facut . ) Aiceai problema unde sau scurs banii si in conturile cui au intrat . Stie bojin dar se face ca ploua . Mai sunt in libertate toti bisnitarii de fonduri publice ?

  3. sa-l ia si pe presedinte si pe vicepresedintele de la cjt… insula de la lugoj (strand) i s-a dat lui dobra chiar daca acolo era chirias altcineva mai cativa anisori… dar nah soacra lui dobra trebuie sa prospere… se stie ca unele tranzactii le facea dobra…

  4. Nu e singuru la CASA DE PENSII TIMIS CAPRARIU IOAN e de pe vremea comunista si face ce vrea se pare ca nimeni nu vede . Face sefi de birou si oamenii lucra in alte ssectoare pt a da salarii la pretena si multe alte .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.