Un copil de cinci ani se zbate între viață și moarte, din...

Un copil de cinci ani se zbate între viață și moarte, din cauza unui virus rar. Ce șanse de supraviețuire îi dau medicii UPDATE Ce spune DSP

0
DISTRIBUIȚI

 copil_spital-1024x680

Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara se confruntă cu un caz grav şi extrem de rar. Un băieţel de cinci ani se zbate între viaţă şi moarte la secţia de Terapie Intensivă a spitalului de la Pădurea Verde după ce a fost diagnosticat cu meningo – encefalită virală.


Copilul a ajuns de urgenţă la spital duminică, după ce timp de câteva zile s-a simţit rău, primele simptome apărând în timp ce era la grădiniţă. “Copilul este în comă, în stare foarte gravă, şansele de supravieţuire sunt de 20 %. Meningo – encefalita virală se poate lua pe calea aerului sau prin înţepătura insectelor, ne confruntăm cu un caz foarte rar şi grav, pentru că mai rar apar formele encefalitice ale acestei boli, adică să fie afectat sistemul nervos”, ne-a spus Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase.

Anul trecut, medicii din Timişoara au mai întâlnit un astfel de caz, tot la un copil de grădiniţă, care a decedat în urma acestei afecțiuni. Virgil Musta spune că băieţelul de cinci ani poate supravieţui doar dacă organismul va lupta astfel încât să nu fie afectate şi alte porţiuni din sistemul nervos. În caz contrar, copilul ar putea face stop cardiac.

UPDATE Direcția de Sănătate Publică Timiș a trimis o comisie la Grădinița cu program prelungit nr. 12, acolo unde era înscris băiatul, pentru a verifica dacă s-a realizat dezinfecția. „Virusul a fost luat pe calea aerului, dar nu se pune problema unui focar de infecție”, a declarat Dana Șpac, purtător de cuvânt al DSP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.