Un tir burdușit cu țigări transportate cu acte false, oprit la Moravița....

Un tir burdușit cu țigări transportate cu acte false, oprit la Moravița. Ce valoare uriașă are marfa GALERIE FOTO

6
DISTRIBUIȚI

DSC02721

O captură impresionantă de țigări contrafăcute a fost realizată la Moravița. Polițiștii timișeni au descoperit peste jumătate de milion de pachete de țigări într-un tir condus de un cetățean lituanian, care  vroia să ducă marfa în Serbia, la sediul unei firme din Republica Moldova.

Descoperirea a fost făcută vinerea trecută, când Alvydas L., un lituanian de 44 de ani, a fost verificat la punctul de trecere a frontierei Moravița, pe sensul spre Serbia. Actele acestuia, prezentate la control, arătau că el transporta țigări din Lituania, pentru o firmă din Republica Moldova, cu sediu în Serbia. Pentru că documentele li s-au părut suspecte, vameșii și polițiștii au decis să facă un control mai amănunțit în tir-ul lituanianului. Ei au găsit “mai multe cutii din carton, ce conţineau 1.100 baxuri tigări (550.000 pachete ţigări) marca „Airlife”, susceptibile a aduce atingere asupra dreptului de proprietate intelectuală (lipsa înscrisurilor specifice produselor de marcă, a însemnelor de producător etc.)”, potrivit unui comunicat de presă al Poliției de Frontieră Timișoara. După mai multe zile de verificări la firmele implicate în transportul cu bucluc, acum a fost confirmat faptul că actele de însoțire a mărfii sunt false.

Șoferul le-a spus polițiștilor că nu știa că actele sunt false, iar marfa, posibil să fie contrafăcută.


Aceasta, la valoarea de piață a produsului original, s-ar ridica la 6.600.000 de lei. Ancheta în acest caz continuă, pentru a stabili dacă marfa este autentică sau nu, dar și pentru a-i găsi pe toți cei implicați în această „afacere”. Șoferul lituanian va fi cercetat pentru folosirea documentelor false, iar țigările vor fi confiscate dacă se constată că “aduc atingere dreptului de proprietate”.

 

6 COMENTARII

  1. deci vamesii confisca tigari care au tranzitat romania, la vama de iesire iar prin aceeasi vama tigarile fara accize intra in tara fara probleme…

  2. Mai, Rumburak! D-ta. n-ai inteles ca nu e voie sa le scoti din tara?
    Doar sa le aduci te lasa astia, sa le scoti nu! Oare cum a intrat cu ele din Lituania? Pentru ca e voie. Nu?

  3. Propun ca vamesiu care stau pe iesirea din tara sa fie mutati pe intrare… ce captura de kkt, parca vad ca tigarile sunt ok, numai e sfarsit de an si trebuie sa aibe si ei ceva activitate, bucurestiul e departe….sigur pana la bucuresti ajunge vestea ca tigarile intrau in tara, nu ieseau

  4. Eu zic sa va documentati mai bine data viitoare, eventual sa luati interviu si la seful de vama! Oricum, la iesirea din tara a unor marfuri….. politia de frontiera nu stie nimic despre transport pana nu trece de controlul de la vama…….Si….n are cum sa fie o firma din Moldova cu sediul in Serbia! Poate ca locul de livrare era Serbia. Iar la tv a aparut ca tir ul venea din Letonia!!!! Din ce au spus politistii, inseamna ca marfa era declarata(avea acte)…. si circula liber prin UE si era destinata pentru Serbia, care nu e in UE. Si ei zic cum ca actele erau false…. cat de repede le au comparat cu cele de la plecarea din Letonia(sau Lituania)?!!!! Cam multe inadvertente……… Neprofesionist!

  5. Ce de inadvertente intre comunicatul IGPF si stirea dvs! cum se poate ca o firma din R Moldova sa aiba sediul in Serbia?! poate politia de frontiera ne spune si cine a monitorizat transportul inca de la plecarea din Letonia!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.