Vă terorizează șeful sau colegii? Cereți ajutor

Vă terorizează șeful sau colegii? Cereți ajutor

1
DISTRIBUIȚI

mobbing

Peste 30 de persoane din judeţul Timiş care au fost abuzate de şefi sau colegi la locul de muncă au apelat în ultimul an la serviciile primului Centru Anti-Mobbing din vestul ţării, care a fost deschis în primăvara lui 2012, la Timişoara. Fenomenul de mobbing reprezintă de fapt conceptul de hărţuire psihologică la locul de muncă, iar potrivit statisticilor, 45 % din angajaţii discriminaţi sunt bărbaţi şi 55 % sunt femei.


“Mobbingul poate fi exercitat de către un superior asupra unui angajat, dar şi invers, de către angajaţi asupra unui superior, precum şi de către colegii de muncă asupra unuia dintre colegi”, a explicat Paula Ternauciuc, psiholog în cadrul Centrului Anti-Mobbing Timişoara.

Persoanele care sunt denigrate, hărţuite psihologic sau agresate la locul de muncă se pot confrunta cu tulburări de somn, coşmaruri, probleme de concentrare, pot deveni dependente de anumite medicamente sau substanţe. De asemenea, există riscul izolării sociale a angajaţilor, dar şi pot duce la apariţia de boli profesionale, aşa cum sunt migrenele, bolile de inimă sau astm. Hărţuirea la locul de muncă este un fenomen ale cărui implicaţii sunt grave, mai ales că în multe cazuri, persoanele agresate îşi dau demisia, sunt afectate de şomaj, sărăcie sau se pensionează mai repede pe caz de boala. Timişorenii care se confruntă cu astfel de probleme la locul de muncă pot apela gratuit la serviciile acestui centru. Mai multe informaţii se pot obţine de pe site-ul www.apfr.ro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.