Zece zile de dans de toate „culorile”, la un festival internațional la...

Zece zile de dans de toate „culorile”, la un festival internațional la Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

tango

Timp de 10 zile Timișoara dansează tango argentinian alături de maeștri ai dansului invitați tocmai din Argentina, iar timișorenii vor învăța să danseze tango chiar de la argentinieni. În perioada 18-27 octombrie, în orașul nostru are loc cel mai mare si amplu eveniment de gen, Festivalul Internațional de Dans Timișoara.

Festivalul se va desfășura pe trei paliere: dans sportiv, dans contemporan și tango Argentinian, fiecare secțiune beneficiind de invitați reprezentativi din țară și din străinătate, seminarii gratuite de dans, spectacole și concursuri.

Evenimentul începe cu trei zile de dans sportiv.


Pe 18 octombrie, în sala „Constantin Jude”, ia startul concursul național de dans sportiv Cupa Baroque, ediția a VII-a. Următoarele două zile sunt dedicate concursului Internațional de dans sportiv, Timisoara Open Championship, Concurs World Open de dansuri Standard și Latino, cu participanți din peste 20 de țări. ”Aceste evenimente adună peste 60 de oficiali din țară și străinătate, și peste 600 de perechi de dansatori”, au anunțat organizatorii evenimentului.

Secțiunea de dans contemporan se va desfășura din 21 până pe 23 octombrie. „Două spectacole de gen pot fi savurate de timișoreni în 21 spectacolul Nesomn – cu protagoniști din București, iar pe 23 spectacolul Ce Vezi – cu dansatori din Timișoara. Tot în această perioadă, sunteți așteptați să descoperiți din tainele dansului contemporan la cele patru work-shop-uri organizate”, au mai punctat reprezentanții festivalului.

Tangoului argentinian îi sunt dedicate ultimele patru zile. Din Buenos Aires sosesc la Timișoara maeștri ai genului care vor susține și patru seminarii gratuite de introducere în tango.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.