ACCIDENT AVIATIC în Rusia: Cel puţin 50 de morţi după prăbuşirea unui...

ACCIDENT AVIATIC în Rusia: Cel puţin 50 de morţi după prăbuşirea unui avion de pasageri. Unul dintre fiii preşedintelui din Tatarstan, între victime

0
DISTRIBUIȚI

avion

Cel puţin 50 de persoane au murit după ce un avion de pasageri s-a prăbuşit duminică în apropierea oraşului rus Kazan, anunţă presa rusă.

Avionul care s-a prăbuşit duminică pe aeroportul din Kazan, în Rusia, a fost exploatat timp de 23 de ani, de către şapte companii în total, inclusiv de către compania românească Blue Air, şi a fost implicat într-un accident grav în Brazilia în 2001, potrivit presei şi unui site.

Boeingul de tip 737-500 aparţinând companiei Tatarstan, care a efectuat primul zbor în 1990, a fost exploatat mai întâi de compania franceză Euralair Horizons, lichidată în 2005, apoi de către Air France, timp de trei ani, potrivit site-ului specializat AirFleets.fr.

 El a ajuns apoi la Uganda Airlines, care l-a exploatat aproape cinci ani, după care a servit trei ani în cadrul companiei braziliene Rio Sul.


A aparţinut apoi firmei româneşti Blue Air, celei bulgăreşti Bulgaria Air şi a fost cumpărat de firma rusească Tatarstan.

Unul dintre cei doi fii ai preşedintelui republicii ruse Tatarstan a decedat în accidentul aerian produs duminică pe aeroportul din oraşul rus Kazan, anunţă vicepremierul Tatarstanului Iuri Kamaltînov, citat de pagina online a RIA Novosti.

Irek Minnihanov, în vârstă de 23 de ani, unul dintre fiii preşedintelui Rustam Minnihanov, se afla în avionul prăbuşit.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.