Adriean Videanu, audiat la DNA în dosarul privind Realitatea Media UPDATE Ce...

Adriean Videanu, audiat la DNA în dosarul privind Realitatea Media UPDATE Ce persoane importante au mai fost citate ca martori

0
DISTRIBUIȚI

5-adriean-videanu

Adriean Videanu s-a prezentat astăzi la DNA, unde a fost citat ca martor în dosarul privind Realitatea Media, el spunând că singura legătură cu postul de televiziune a fost participarea la emisiuni şi că singura afacere pe care ar fi putut să o aibă cu societatea ar fi fost furnizarea de marmură. Adrian Videanu a declarat, la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), că a fost citat de procurori în calitate de martor în dosarul privind vânzarea de acţiuni ale societăţii Realitatea Media, potrivit Mediafax.

Întrebat ce legături a avut cu această societate, Videanu a spus că singura lui legătură cu Realitatea a fost aceea că a participat la numeroase emisiuni ale postului de televiziune. Videanu a precizat că nu a fost interesat niciodată de achiziţionarea de acţiuni la SC Realitatea Media şi, mai mult, nu a fost interesat de afaceri în segmentul media. Adriean Videanu a mai spus că singura afacere pe care ar fi putut să o deruleze cu Realitatea Media ar fi doar dacă societatea era intereseată de achiziţia de marmură. Videanu a venit la sediul DNA neînsoţit de avocat şi a precizat că va face mai multe declaraţii după audiere.

În 25 octombrie, DNA a anunţat că deputatul PSD Marius Manolache, cumnata lui Elan Schwartzenberg, Oana Mihaela, omul de afaceri Liviu Luca şi administratorul special al Realitatea Media Florin Bercea, alături de alte societăţi comerciale, au fost puşi sub învinuire în dosarul preluării acţiunilor televiziunii. DBV Media House şi Grup Financiar IFN sunt acuzat de complicitate la delapidare, deoarece există indicii că acestea ar fi fost utilizate pentru a furniza sume de bani destinate societăţii Realitatea Media.

GMG Media Box este acuzată în acest caz de bancrută frauduloasă, deoarece ar fi fost folosită în scopul preluării controlului asupra procedurii insolvenţei în care se afla Realitea Media.


În acelaşi dosar au fost puse sub învinuire firmele Realitatea Media, Strategies Research Investments – deţinută de Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru – şi Rovigo, fostul administrator judiciar al Realitatea Media, anunţa în 17 octombrie DNA. SC Realitatea Media SA este urmărită penal pentru spălare de bani, având în vedere că, potrivit anchetatorilor, „există date şi indicii temeinice că a fost finanţată cu bani proveniţi din evaziune fiscală, transferul banilor fiind realizat sub forma unor contracte de împrumut”.

UPDATE Primarul Sectorului 5, Marian Vangelie, s-a prezentat astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), el declarând că a fost citat ca martor în dosarul privind Realitatea Media. Vanghelie a declarat, la ieşirea de la DNA, că a avut discuţii cu Elan Schwartzenberg, Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru, dar nu a dorit să spună dacă tema a fost o posibilă cumpărare a postului Realitatea TV. Vanghelie a mai arătat, după ce a fost audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în dosarul privind Realitatea Media, că are o relaţie bună şi cu Cozmin Guşă, şi cu Elan Schwartzenberg, „cu tot trustul”.

Edilul Sectorului 5 a mai spus că anchetatorii l-au întrebat şi de ce nu mai merge la emisiunile de la Realitatea TV, el arătând că săptămâna viitoare se va programa pentru a merge la Realitatea, „ca să nu se înţeleagă greşit”. Întrebat concret dacă a vorbit cu Schwartzenberg, Guşă şi Păcuraru despre o posibilă tranzacţie privind Realitatea TV, Vanghelie a arătat că atunci când a fost în concediu la Monaco, timp de trei zile, a întâlnit peste 300 de români, însă nu a precizat dacă a discutat atunci despre cumpărarea postului. În acelaşi dosar a fost audiat, tot vineri, omul de afaceri Remus Truică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.