Andrei Plăcintă s-a predat poliției din Timișoara, după ce a fost condamnat...

Andrei Plăcintă s-a predat poliției din Timișoara, după ce a fost condamnat definitiv pentru tentativă de omor și ultraj. Ce mesaj a postat pe Facebook VIDEO

3
DISTRIBUIȚI

placinta

Fiul fostului senator PDL Sorina Plăcintă s-a predat astăzi la IPJ Timiș. În urmă cu două ore, acesta s-a prezentat la sediul Poliției, cu bagaje. Tânărul a fost condamnat definitiv la patru ani şi jumătate de închisoare cu executare, pentru tentativă de omor şi ultraj, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins ca nefondat recursul împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti. În următoarea perioadă, se vor face demersurile ca acesta să fie transferat la penitenciarul din Timișoara.

Tot în această dimineață, Plăcintă a postat, dintr-o zonă de lângă Topleț, pe Facebook, un filmuleț intitulat „Pa, pa, băieți”, în care anunță ce i se va întâmpla și le spune prietenilor că va fi puternic. Vezi aici mesajul VIDEO. 

Fiul senatorului Sorina Plăcintă a fost trimis în judecată la începutul lunii iunie 2011, de către procurorii Parchetului Capitalei, care l-au acuzat de tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice în legătură cu un incident petrecut în 6 decembrie 2010, pe strada Berzei din Capitală.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, „în seara 6 decembrie 2010, pe fondul unor neînţelegeri cu partea vătămată H.I.D. (Delia Iulia Harabulă, fosta iubită a lui Andrei Plăcintă, n.r.), inculpatul a lovit-o pe aceasta şi a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota şi plafonul autoturismului părţii vătămate, pe care l-a deteriorat, în sensul că i-a îndoit capota şi i-a spart luneta”, potrivit Parchetului. În momentul în care, în apărarea părţii vătămate au intervenit mai multe persoane, Andrei Răzvan Plăcintă, aflându-se la volanul autoturismului marca Renault Laguna, a pătruns cu acesta pe trotuar cu intenţia vădită de a-i lovi.


În aceste împrejurări, în timp ce S.N. (Nicolae Stan, n.r.) încerca să îl oprească, ţinându-se cu mâinile de capota autoturismului, a fost împins de autoturism, s-a dezechilibrat şi a căzut.

„Acuzatul şi-a continuat deplasarea şi a surprins-o pe aceasta (partea vătămată Nicolae Stan n.r.) sub autoturism, după care, prin mai multe manevre succesive ale autoturismului în faţă şi în spate a trecut peste partea vătămată, provocându-i mai multe leziuni traumatice ce au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi au necesitat pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale”, potrivit procurorilor. Andrei Răzvan Plăcintă a stat în arest din 8 decembrie 2010 până în 6 ianuarie 2011.

Sprijinit de familie

Tânărul a venit azi dimineață la IPJ Timiș însoțit de tatăl său vitreg, cunoscutul urolog timișorean Viorel Bucuraș. El este cel care l-ar fi convins pe Andrei să se predea poliției din Timișoara.

Fosta senatoarte PDL, acum membru PNL, Soria Plăcintă s-a căsătorit cu fostul șef al Clinicii de Urgență a Spitalului Județean Timișoara Viorel Bucuraș în urmă cu doi ani, în octombrie. Fiecare dintre cei doi a mai fost căsătorit de două ori și au copii din relații anterioare. După ce s-a însurat cu Plăcintă, Bucuraș a ajuns la conducerea a două spitale din Capitală, CF2 și „Burghele”. Sorina Plăcintă, devenită Bucuraș, nu se mai află în luminile rampei de pe scena politică, trăindu-și viața ca familistă, dar și ca mediator în București și proprietar al unei firme de confecții în Vrancea.

Bucuraș este medic primar urolog din 1998, este doctor în Medicina al Universității de Medicină „Karl Ruprechts” din Heidelberg, Germania din 1995 și al Universității de Medicină și Farmacie Timișoara din 2000, instituție unde în prezent ocupă funcția de șef de lucrări.

 

 

 

3 COMENTARII

  1. Nu-l cunosc pe acest tanar si nici nu am niciun interes sa fiu de partea lui.Desigur faptele lui sunt destul de grave,dar…daca am compara sentinta cu alte sentinte ale altor fapre,observam ca justiutia este nedreapta.De exemplu-Huidu-pentru ca a omorat 3 oameni ia cu suspendare si Placinta ,pentru tentativa ,ia 4 ani cu executare.Nu este corect,domnilor judecatori!Aceeasi problema si in cazul Cocoana.Traim in Romania…si asta spune tot!

  2. scopul acestor pedepse este corectia persoanelor care au gresit. ramine de vazut daca acesti ani „risipiti” corecteaza persoana sau fac si mai rea. acum ma gindesc de exemplu la acest tinar si poate la cocoana.
    cu toti banii cheltuiti pt intretinerea unui detinut ar fi totusi normal ca in romania sa se construiasca penitenciare noi cu conditii umane, macar pt ca sa nu existe scuza ca unele persoane au iesit mai rele decit au intrat.
    judecind la rece, orice persoana ar putea sa ajunga acolo intr-o secunda de neatentie, nebunie sau inconstienta, macar pt un accident rutier sau infractiune economica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.