ANRM: La Periam şi Biled nu se vor exploata gaze de şist....

ANRM: La Periam şi Biled nu se vor exploata gaze de şist. Vezi ce caută cei de la East West Petroleum

4
DISTRIBUIȚI

gaze_sis

Este oficial: în localităţile Biled, Periam și Băile Felix, compania East West Petroleum nu vizează extragerea gazelor de șist, anunţă Digi24 Timișoara.


Agenția Națională pentru Resurse Minerale a răspuns solicitării cu privire la zăcămintele pe care urmează să le exploateze firma canadiană. Aceasta va face explorări în căutare de gaze naturale și țiței. Departamentul de Comunicare al A.N.R.M. a transmis pentru Digi24 Timișoara: ”(…) vă comunicăm faptul că obiectul acestora (n.r. East West Petroleum Corporation) vizează executarea de operaţiuni petroliere în vederea explorării-dezvoltării-exploatării gazelor naturale şi ţiţeiului. (…) În aceste acorduri nu sunt cuprinse activităţi referitoare la gazele de şist.”

De asemenea, firma canadiană East West Petroleum Corporation a comunicat pe site-ul oficial că nu vizează exploatarea formațiunilor de șist:”NIS (Naftna Industrija Srbije) și Compania au în vedere depozite convenționale, folosind tehnologii convenționale,fără a avea în vedere formațiuni de șist.”

 

4 COMENTARII

  1. Gazele de sist tot gaze naturale sunt, din cate am priceput eu.
    Pe de alta parte, ce este cu epidemia asta de HGR prin care se aproba asemenea concesiuni?
    Adica romanii nu isi mai pot explora propriul subsol ca sa caute zacaminte de petrol???

  2. Gazele de sist si genocidul din Romania!!!! Acest text va fi înţeles mai ales de către cei care ştiu deja realitatea dură în care trăim – suntem sclavi exploataţi ai unor nemernici putred de bogaţi şi extrem de puternici şi influenţi, care conduc lumea din umbră prin marionetele lor politice de la nivel naţional, prin mega corporaţii şi prin instituţii de rang mondial şi/sau naţional (UE, NATO, FMI etc). Cine încă n-a înţeles chestia asta să citească şi să se convingă sau să trăiască în ignoranţă crezând că o să-i fie mai bine aşa. Nu e despre gazele de şist, nu va inselati FRATI ROMANI ! FRATI CRESTINI, planul este de a otrăvi apa pe toată planeta, ca apoi, rezervele de apă potabilă, să aibă un preţ enorm! Aici vorbim de lăcomie, dar mai mult de atât, e vorba despre control, pentru că dacă o grupare reuşeşte să polueze toate rezervele de apă potabilă, dar în acelaşi timp se asigură că a “privatizat” în propriul beneficiu ce rămas neotrăvit [toate izvoarele de apă curată ale naţiunilor], şi le are sub control strict prin intermediul ONG-urilor de “protecţia mediului” şi agenţiilor criminale ale ONU, atunci … acea grupare conduce TOT!

  3. Or să fie războaie pentru acces la apă dacă le vom permite aşa ceva, iar războaiele acelea vor fi devastatoare. Trebuie să ne opunem cu orice preţ, pentru că aceşti indivizi sunt psihopaţi, nu le pasă dacă ucid milioane de oameni, ba chiar ei îşi doresc asta, ca apoi, cei puţini din noi, cei care supravieţuiesc, să fie mai uşor controlabili, prin implantări de microcipuri sau tatuaje electronice vizibile sau invizibile pe mana dreapta sau pe frunte (microcipurile au ajuns la dimensiunea unui ADN, insesizabile) şi alte nenorociri tehnologice ce deja le-au pregătit!
    Cât de curând va începe “războiul pentru apă“ ! În poza din link, bila albastră mai mare, este “toată apa” (oceane, calotele glaciare, gheţari, lacuri şi râuri, apa subterană şi cea din atmosferă). O sfera de cca. 860 mile în diametru. Sfera mai mică este apa dulce din subsol, lacuri, râuri şi mlaştini… Vedeţi aici: http://www.caseyresearch.com/articles/coming-water-war.

  4. Comisia Europeană pregăteşte de mai mulţi ani, pe uşa din dos, privatizarea resurselor de apă în toată Europa. Numai că, după privatizare, preţul apei a explodat, iar calitatea apei a scăzut. În Portugalia în urma privatizării apei, preţul ei a crescut cu 400% şi continuă să crească cu 6% în fiecare an, iar apa a devenit în unele locuri atât de proastă încât nu mai poate fi băută. Asta i-a speriat pe nemţi care au început să răscumpere acţiunile de la firmele privatizate, pentru ca autorităţile să reia controlul asupra apei, care este un bun public. La Berlin a avut loc în 2011, în urma unei petiţii a cetăţenilor, un referendum pentru desecretizarea contractului de privatizare parţială a companiei BWB, iar în Portugalia au mereu loc ample proteste de stradă. În România nu se aude nimic despre asta, pentru că presa e cenzurată şi aservită, iar guvernanţii ne trădează şi ne vând cu mare drag. Aşa că tot ce putem face este să ne ajutăm noi între noi, să dăm informaţia mai departe şi să participăm la acţiunile civice care se desfăşoară la nivel european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.