Apocalips: „Ne bucurăm că vom cânta din nou alături de Desant, cărora...

Apocalips: „Ne bucurăm că vom cânta din nou alături de Desant, cărora le dorim să ajungă şi ei la măcar 18 ani“

0
DISTRIBUIȚI

apocalips

Trupa Apocalips, care în această iarnă sărbătoreşte majoratul, consideră că scena rock naţională s-a schimbat în bine în ultima perioadă şi pregăteşte lansarea unui DVD cu un concert susţinut la Zilele Oraşului Sânnicolaul – Mare.

Trupa a luat naştere în luna decembrie a anului 1995 la iniţiativa lui Flavius Buda, primul concert având loc un an mai târziu în faţa a 600 de spectatori în Sânnicolaul Mare. În acea perioadă formaţia aborda un gothic-death metal. Formatia a pus bazele festivalului „Apocaliptic Fest” care s-a desfăşurat în două ediţii (1999 şi 2001) şi a cântat alături de nume recunoscute pe plan naţional şi mondial, ca Handfull Of Fate (Italia). Kult (Italia), Das Ich (Germania), Elis (Elveţia), Metallspurhunde (Elveţia), Amatris  (Elveţia) , Stubborn (Anglia), Iris , Cargo, Compact, Direcţia 5, Zdob şi Zdub, Implant Pentru Refuz. Sâmbătă 23 noiembrie, trupa va susţine un recital în deschiderea concertului Desant, care va avea loc la Class Cafe din Sânnicolaul Mare, biletele de intrare fiind de zece lei. „Ne bucurăm că vom cânta din nou alături de prietenii noştri de la Desant, pe care îi apreciem mult, şi cărora le dorim să ajungă şi ei la măcar 18 ani.


Şi să aibe o carieră îndelungată şi plină de reuşite“, ne-a declarat Flavius Buda, solistul trupei Apocalips. De-a lungul anilor, trupa a cântat în diferite locaţii din România printre care şi festivalul „Rock la Mureş” trei ediţii consecutive , Rock River Festival 2009 ( Cernavodă ) , Gărâna Rock 2009 , Tabăra De Rock 2009 ( Arad ) , MotoRock Festival sau Rubicon Assault Metal (Casa Studenţilor). Primul album al trupei a apărut în aprilie 2002 sub numele de Depresie totală, materialul avându-i ca producători pe Edmond Karban ( Hupogrammos ex Negură Bunget ) şi Adrian Neagoe ( Anarhia ). Albumul „Gate To Infinity” , a fost înregistrat şi masterizat în perioada septembrie 2009 – aprilie 2010 în studioul Consonance  de către Edmond Karban ( Dordeduh) şi Cristian Popescu ( Dordeduh ). În ceea ce priveşte scena actuală de rock, solistul trupei crede că acaesta a evoluat în bine. „Scena rock naţională s-a schimbat în bine. Au apărut multe trupe foarte bune, care întreprind concerte în străinătate, care au semnat cu case de discuri din străinătate (Negură Bunget, Dor De Duh, Syn Ze Sase Tri, Implant pentru Refuz, Magica) şi s-a consolidat un număr semnificativ de cluburi în ţară unde formaţiile îşi pot face cunoscută muzica. Încă mai sunt destule aspecte de pus la punct, dar drumul pe care se îndreaptă lucrurile pare a fi cel bun“, spune Flavius Buda, alături de care din trupa Apocalips mai fac parte Marco Bugarin (bass) şi Leo Vişan (tobe). În ceea ce priveşte planurile de viitor ale muzicienilor, acestea includ lansarea unui DVD şi compunerea unor compoziţii noi. „Pentru sfârşitul acestui an intenţionăm să reînregistrăm şi primele piese compuse de Apocalips, în perioada 1996-1998, şi care nu se găsesc pe niciunul din albume, să lansăm un DVD cu concertul nostru susţinut de zilele oraşului Sânnicolau-Mare în 2011, şi bineînţeles, lucrăm la piese noi pe care le vom prezenta live în concertele din primăvară“, a mai adăugat Flavius Buda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.