Biletele la premiera spectacolului de operă rock-simfonică se vând ca pâinea caldă....

Biletele la premiera spectacolului de operă rock-simfonică se vând ca pâinea caldă. Ce rol vor avea invitaţii speciali Mircea Baniciu şi Ovidiu Lipan Ţăndărică

0
DISTRIBUIȚI

josefkappl-640x480

Premiera naţională a Operei Rock – Simfonică „Meşterul Manole” de sâmbătă este mult aşteptată de timişoreni, şi nu numai. Biletele la spectacolul extraordinar de la Sala Capitol se vând ca pâinea caldă atât în ţară, cât şi în străinătate, români din diaspora şi chiar americani sau canadieni vor să ia parte la ineditul eveniment. Cu doar două zile înainte de premiera spectacolului, cei aproape 100 de muzicieni care vor fi prezenţi pe scenă repetă de zor pentru ca totul să iasă perfect.

Ioan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul, a afirmat, astăzi, că se doreşte ca spectacolul care va avea loc la Timişoara sâmbătă să se desfăşoare şi în alte oraşe din ţară, însă doar cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii.


În ceea ce priveşte spectacolul de sâmbătă, Ioan Gârboni a adăugat că „se folosesc lumini colorate, dar foarte puţine, pentru că vrem ca spectatorii să se poată bucura de o muzică pură, de aceea nu vom apela la artificii de scenă. Este vorba de multă muncă, să nu credeţi că este uşor să îmbini două stiluri, este o lucrare extrem de serioasă”. Potrivit acestuia, cei doi invitaţi speciali, Mircea Baniciu şi Ovidiu Lipan Ţăndărică, vor avea rolurile lor în piesă, jucându-i pe doi din cei zece meşteri.

Josef Kappl, legendarul basist care a făcut parte din trupa Phoenix şi compozitorul Operei Rock – Simfonică „Meşterul Manole”, spune că a avut o mulţime de dificultăţi în concretizarea spectacolului, dar „după câteva repetiţii cu orchestra Filarmonicii am ştiut că totul va fi bine”. Întrebat de ziarişti despre părerea pe care crede că ar avea-o Nicu Covaci despre acest spectacol, Josef Kappl a afirmat că „nu mă interesează părerea lui, nu vreau să aud acest nume”. Organizatorii evenimentului speră ca în vara anului viitor, spectacolul să ajungă şi la Curtea de Argeş, unde va fi susţinut în aer liber. Timişorenii pot achiziţiona bilete de la caseria Sălii Capitol. Acestea costă 50 de lei, iar copiii, studenţii şi pensionarii plătesc doar 20 de lei pentru un bilet. Spectacolul are loc sâmbătă, de la ora 19.00, din distribuţie fac parte mezzosoprana Mihaela Ispan şi baritonul Dan Pataca, corul „Ion Românul“ şi Orchestra Filarmonicii Banatul din Timişoara, iar dirijor este Radu Popa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.