Bill de Blasio, ales primar al New York-ului

Bill de Blasio, ales primar al New York-ului

1
DISTRIBUIȚI

NYC Mayoral Candidate Bill de Blasio Campaigns In Brooklyn

Democratul Bill de Blasio a câştigat cu uşurinţă alegerile pentru primăria New York-ului, înlocuindu-l în această funcţie pe miliardarul Michael Bloomberg, potrivit unor rezultate preliminare apărute în presa americană, scrie Mediafax. „Mulţumesc, New York City”, a scris într-un mesaj postat pe Twitter echipa sa de campanie, la puţin timp după închiderea birourilor de vot.


Alături de acest mesaj apare o fotografie a lui Bill de Blasio, împreună cu soţia sa Chirlane şi cu cei doi copii metişi ai lor.

Bill de Blasio, care a promis o „schimbare fundamentală”, îl va înlocui în funcţie pe Bloomberg, actualul primar al oraşului, începând de la 1 ianuarie. După Rudolph Giuliani (1994-2001) şi Michael Bloomberg (2002-2013), Bill de Blasio s-a poziţionat drept „progresist”, apărător al claselor mijlocii, al familiilor şi minorităţilor. El a denunţat, zi de zi, inegalităţile de la New York, oraş cu cei mai mulţi miliardari din lume, dar în care 21 la sută dintre locuitori trăiesc sub pragul sărăciei.

Foto: politicker.com

1 COMENTARIU

  1. Era de așteptat. Va fi al treilea mare primar italo-american la New-York, după legendarul Fiorello La Guardia și inteligentul Rudolf Giuliani, mentorul său. A absolvit Universitatea Columbia, e familist convins (soție de culoare, copiii se numesc Chiara și Dante, vorbesc și italiana, primarul votat de 73% din alegători având bunicii veniți din provincia Benevento și din Lucania. Are aproape doi metri înălțime, este foarte sociabil, energic, omenos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.