Bojin cere raport cu actele și deciziile despre exploatarea gazelor de șist...

Bojin cere raport cu actele și deciziile despre exploatarea gazelor de șist în Timiș, la spartul târgului. Ce a reproșat un consilier PDL

1
DISTRIBUIȚI

gaze_sis

Aprobarea exploatărilor pentru gaze de şist la Biled şi Periam de către guvernul României a născut discuţii aprinse în plenul Consiliului Judeţean Timiş. Consilierul PDL Georgeta Rus a avertizat că deşi CJT a prevăzut ca cei de la Prospsecţiuni S.A să obţină aprobarea tuturor primarilor din toate localităţile unde se doreşte exploatarea gazelor de şist, dispoziţia e inutilă pentru că primarii aprobă pe bandă rulantă exploatările având în vedere că se ştie că CJT a dat deja acceptul.


Mai mult, aceasta spune că firma a organizat doar o conferină de presă, şi nu dezbateri publice, aşa cum era înţelegerea. Astfel, pedelista a solicitat ca CJT să facă publice acordurile semnate cu privire la exploatările din judeţ. Prompt, preşedintele Titu Bojin a dat dispoziţie ca până la plenul viitor să fie întocmit un dosar cu toate actele şi deciziile legate de exploatarea gazelor de şist, care să fie prezentat consilierilor şi presei.

Guvernul Victor Ponta a emis două hotărâri prin care aprobă concesiunea pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 8 Biled și EX – 7 Periam firmei canadiene East West Petroleum Corp în vederea explorării și exploatării gazelor de șist. Aceiași canadieni au primit ok-ul și pentru perimetrul EX – 3 Băile Felix.

Acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrele menționate intră în vigoare din momentul publicării în Monitorul Oficial, se mai arată în cele două hotărâri  de guvern semnate de Victor Ponta.

1 COMENTARIU

  1. Ministrul Rovana Plumb a afirmat, în mod repetat, că exploatarea gazelor de șist NU va începe decât peste cinci-șase ani, răstimp în care se vor descoperi metode de exploatare ce nu pustiesc locurile, otrăvind pânza freatică, precum și resursele hidrice din lacuri și cursuri de apă. Iar încep minciunile și jaful? Din cauza distrugerilor îngrozitoare făcute de PDL, am votat cu nădejde USL, în număr foarte mare. Dacă nu s-a înțeles lecția celor trei luni de proteste din 2012 (în 65 de localități, timp de trei luni de zile) și a protestelor anticianuri și gaze de șist, din acest an, mă tem că lucrurile nu vor sta deloc bine. Oamenii s-au informat, iar cei cu mintea sănătoasă vor ca țara să le rămână întreagă și frumoasă urmașilor noștri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.