Ce a declarat Vitalie Proca la parchetul Tribunalului București

Ce a declarat Vitalie Proca la parchetul Tribunalului București

1
DISTRIBUIȚI

proca_stirile.rol.ro

Vitalie Proca a fost dus, astăzi, la Parchetul Tribunalului Bucureşti pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat că, în noiembrie 2012, a împuşcat un tânăr pe o stradă din cartierul Vitan din Capitală, pe care l-a confundat cu Dumitru Puiu Mironescu, el declarând că este nevinovat. Vitalie Proca a spus, la ieşirea de la Parchetul Tribunalului Bucureşti, că nu este vinovat „absolut cu nimic”, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Bucureşti, Corina Paraschivescu, a declarat că Vitalie Proca a fost adus miercuri din arest pentru a fi audiat, însă acesta a spus că îşi rezervă dreptul de a nu face nicio declaraţie. „La data de 18 noiembrie 2013 a fost finalizată procedura de extrădare din Federaţia Rusă a inculpatului Proca Vitalie.


La aceeaşi dată acesta a fost audiat de Tribunalul Bucureşti ca urmare a emiterii a unui mandat de arest în lipsă împotriva acestuia în cursul lunii ianuarie 2013. În cursul zilei de azi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru audieri, însă acesta şi-a rezervat pentru acest moment dreptul de a nu face nicio declaraţie”, a spus Corina Paraschivescu.

Vitalie Proca a fost extrădat din Moscova, fiind adus luni în ţară de o escortă a Poliţiei Române. Extrădarea lui Vitalie Proca este prima care se realizează din Federaţia Rusă, potrivit Poliţiei Române. Tribunalul Bucureşti a confirmat, luni, mandatul de arestare preventivă emis în 18 ianuarie pe numele lui Vitalie Proca, în dosarul în care este cercetat pentru tentativă de omor şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În dosarul privind atacul armat din cartierul Vitan din Capitală, procurorii Parchetului Tribunalul Bucureşti i-au trimis în judecată, la 1 august, în stare de arest preventiv, pe fraţii Anton-Bogdan şi Nicolae-Răzvan Mararu, ambii acuzaţi de instigare la tentativă de omor calificat şi instigare la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Bogdan şi Răzvan Mararu au fost arestaţi în 13 februarie, fiind acuzaţi că, în toamna anului trecut, l-au pus pe Vitalie Proca să-l ucidă pe Dumitru „Puiu” Mironescu, pentru a se răzbuna.

Foto: stirile.rol.ro

1 COMENTARIU

  1. autoritatile romane atat de incompetente sunt? Aveti probe indubitabile, stimate autoritati, ce dreacului mai vreti? Faceti-va treaba! Si pe voi, din Bucuresti, tre sa va reclam la U.E.? Am mai reclamat autoritatile din Timisoara si ……….. ce sa vezi, la presiunea U.E. si-au facut datoria de instantze de drept! Deci, sictir autoritatii publice din Bucuresti! Va voi reclama la U.E., daca altfel nu va faceti datoria!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.