Ce spune Ciuhandu, pe vremea căruia s-au retrocedat cele mai multe clădiri...

Ce spune Ciuhandu, pe vremea căruia s-au retrocedat cele mai multe clădiri istorice din Timișoara, despre evacuarea secției spitalului de copii de clanul Cârpaci

11
DISTRIBUIȚI
ciuhandu 10_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

După scandalul evacuării Spitalului de Copii “Louis Țurcanu” de romii familiei Cârpaci, fostul primar al Timișoarei pe vremea căruia au avut loc cele mai multe retrocedări ale clădirilor istorice din Timișoara, care astăzi sunt în proprietatea clanurilor de romi, a declarat că el a făcut numeroase sesizări în acest caz. Ciuhandu spune că, pe vremea când era primar, a sesizat „ani în şir” Ministerul Sănătăţii că un imobil al Spitalului de Copii este revendicat de o persoană care ulterior a vândut clădirea unei familii de romi, dar că nu a fost luată nicio măsură, scrie Mediafax. „La Spitalul de Copii am avut un proces în instanţă care a început undeva la jumătatea anilor ’90 cu o persoană care s-a erijat în proprietar. Spun că s-a erijat pentru că noi am avut unele dubii că acela este, într-adevăr, proprietarul. În fine, acesta a câştigat, în final, în instanţă, şi a vândut casa unor romi. Ani în şir am sesizat lucrul acesta la Ministerul Sănătăţii şi nu s-a luat nicio măsură”, a declarat Ciuhandu.

Fostul primar a mai spus că, în majoritatea cazurilor, instanţa a dat câştig de cauză foştilor proprietari, care, la rândul lor, şi-au vândut imobilele familiilor de romi din oraş. „Au fost hotărâri judecătoreşti prin care s-au retrocedat imobile către foştii proprietari şi ăştia au vândut mai departe la romi.


Instanţele nu aveau cum să retrocedeze direct familiilor de romi pentru că acestea nu aveau proprietăţi. Majoritatea cazurilor au ajuns, în final, la romi şi ei s-au intabulat. Primăria Timişoara a apărat interesele statului, mai ales în cazul spitalelor, fiind instituţii publice şi cu un regim mai special. Proprietarii, neprimindu-le imediat, intrau pe cale judecătorească în instanţe şi le câştigau. În situaţiile de acest gen, noi eram chiriaşi. Aceeaşi situaţie era la fostul Spital de Oncologie, ce a fost retrocedat fostului proprietar, care apoi a vândut clădirea unei familii de romi. Eu cred, şi aceasta este părerea mea personală, că au lucrat mână în mână, diverşi: notari, avocaţi, instanţe”, a afirmat fostul primar.

I-au cântat prohodul noaptea, la telefon

Gheorghe Ciuhandu mai spune că a fost ameninţat de familiile de romi pe care le-a „deranjat” atunci când era la conducerea Primăriei Timişoara. „M-au ameninţat în fel şi chip pentru că le-am demolat case. Construiau fără autorizaţie şi erau în flagrantă încălcare a legii, dar acolo unde instanţa a decis nu prea am avut ce face. Îmi amintesc că mi-au pus la telefon, noaptea, să îmi cânte Prohodul şi apoi mă întrebau «ţi-e bine, mai trăieşti?» Când m-am dus la Procuratură şi am spus, mi-a zis să depun scris”, a adăugat Ciuhandu.

Familia Cârpaci a intrat oficial, vineri, în proprietatea unui corp de clădire al Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, astfel că Secţia de Pneumologie şi laboratorul, care funcţionau în acest imobil, au fost mutate într-una din celelalte şapte clădiri rămase ale spitalului.

Clădirea respectivă a fost retrocedată foştilor proprietari în anul 1995. Prin vânzări succesive, imobilul a ajuns în proprietatea familiei de romi Cârpaci, care a cerut evacuarea. Vineri a expirat ultimul termen de evacuare, astfel că Vladimir Cârpaci s-a prezentat pentru a-şi prelua proprietatea.

 

11 COMENTARII

 1. Ne amintim că domnul Gheorghe Ciuhandu s-a luptat, pe căi legale, cu aceia care ajunseseră proprietari pe căi dubioase (motiv pentru care a primit amenințări cu moartea, inclusiv filmate de televiziunile venite la fața locului, când s-au făcut demolări de către primărie), dar sentințele definitive ești obligat să le pui în aplicare, chiar dacă ceva este bizar, uneori. În cazul descris în articol și în numeroase altele, aranjamentul fusese concretizat înainte ca dl. Ciuhandu să devină primar. Are dreptate comentatorul precedent.

 2. F. INTERESANT CE ZICE BOTUL ASTA IMBLANIT DE CIUHANDU ! FTUTI GURA MATII ; CUM DRACU CA IN CAZUL TIGANILOR TE-AI GRABIT SA PUI IN EXECUTARE F. RAPID O SENTINTA JUDECATOREASCA ? IAR IN CAZUL CAP- MEHALA SUNTEM MULTI PROPRIETARI DE DREPT CU DEF. SI IREVOCABILE DE PESTE 6-8 ANI SI INCA NU AM FOST PUSI IN DREPTURI . SI ASTA SE INTAMPLA IN PRIMARIA TA SI A PORCULUI DE COJOCARII. SA TII MINTE UN SINGUR LUCRU ! IN PATUL TAU NU VEI MURI !

 3. Mintiti cu nerusinare,dle Ciuhandu,bazandu-va pe lipsa noastra de informare.
  Va dau un exemplu:pe str.St.O. Iosif(nu mai retin exact numerele) existau doua terenuri ale primariei de aprox. 800si 500 mp,intabulate ca depozit,respectiv gradinita.Repet,proprietatea primariei.Pe cele doua parcele pe care existau niste ruine de constructii,au aparut ulterior doua palate tiganesti.Cand ati fost informat de ceea ce se intampla,”palatele” erau in stadiul de fundatie,se lucra de zor.Ati spus ca veti face verificari ,bla,bla..Lucrarile au durat cativa ani si nu ati intervenit,iar acum posibil sa fie intabulate ,cu acte in regula,nu-i asa? Ziaristii de la Pressalert pot verifica CF-ul si vor vedea ca am dreptate.Dar,poate s-a falsificat si CF-ul,pt ca Ciuhandu a fost bandit,dar nu era prost.Cu siguranta a existat o complicitate cu cei de la cadastru.”Splendorile”de palate pot fi vazute pe strada cu pricina. Daca ziaristii nu verifica cele de mai sus,poate citeste dl. viceprimar Stoia.

 4. Cînd reprezinti interesele statului domnule Ciuhandru î-ti trimiti cei mai buni avocati ,,nu juristi care tac eu am fost în tribunal cu un caz si primăria fiiind proprietar de drept cu cf în regulă trebuia să aibă avocat bun să cîstige procesul ,,am plătit noi avocat ,juristul lor nu stia nimic ba mai mult era un fost procuror mînă-n mînă cu avocatul advers ,,,erati primar domnule ciuhandru ,,veti rămîne în istorie ca apărătorul exclusiv al clanurilor tigănesti ,al nedreptătii ,,,să nu spuneti că nu stiati cei mai vinovati sunt notari si avocatii si nimeni nu-i trage la răspundere .Se stie cît au suferit oameni si ce badjocuri au făcut tigani ca să-i de-a afară din casele lor si nimeni nu ea apărat .Fiecare lucru se va plăti nu rămîne nimica neplătit

 5. Pe celebra avocata a tiganilor Rodica Cozac nu o ia nimeni la intrebari?
  Ea si sora ei notara erau cele mai celebre in afaceri imobiliare tiganesti, inca de la inceputul anilor ´90. Ar putea cinta un intreg repertoriu pe aceasta tema…ehhhhee…. Daca o aveai ca adversar pe avocata tiganilor pierdeai din start procesul, puteai sa te retragi de la inceput, nici o sansa. Orice document legealce te favoriza, prezentat in proces isi pierdea valoarea in fata documentelor fals-adevarate prezentate (prefacute) de surorile legii. Asta e numai un mic exemplu despre corecta justitie si poate chiar despre manipularea „legala” a autoritatilor legale. Cine are „legea” in mina dicteaza ! Si de fapt asa s-a inceput democratia in Romania si mai ales in Timisoara la inceputul erei libere, inceputul anilor ´90. Aici sa cormoniti, e ceva de gasit. Succes !

 6. Totul sub tutela lui Cojocari, se duceau juristii primariei cu cartile gata facute sa piarda procesele,ca na ,este de unde si asa intrau banii negrii si la propriu si la figurat;hai inainte cu comunistii,cum sa-l ataci pe nea Jean ,ca i-a facut cu case pe mai marii urbei;politic,politie,justitie,multi dintre ei infecti;;;hai capitalismul si noi ne certam intre noi,se fac dosare politice la sarmanii,Nastase,Becali,Mitrea,Voiculescu Team,Dragnea,Fenechiu…bucurati-va romani ca asa trebuie sa sfarseasca la puscarieee!!!!

 7. tiganu tot tigan uitativa la el cum arata si cum aratau toti functionarii cu barbi din primarie cei mai nemernici care merita acum sa fie dusi in fata instantei .ce vrajeala are javra ia sa te fii dus sa i spui ceva cind era primar sa vezi ce egesturi facea de nuti venea sa crezi
  toata vina sta la primar si la functionarii primariei sa fie dusi la puscarie si sa le fie loate probe

 8. Ciuhandu & Cojocari au donat toata Timisoara clanurilor tiganesti timp de 4 mandate, Cojocari este inca acoperit si sub poala USL de Dl. Robu. Ciuhandu ca sa nu mai candideze a facut o intelegere cu USL ca sa nu mai fie anchetat. Este de ajuns sa da-ti search „Ciuhandu Timisoara tigan” ca sa vedeti cum a ajuns Timisoara, capitala tiganilor din Romania. Mecanismul era relativ simplu:
  1.Primarul anunta tiganii ce cladiri nu fusesera cerute la retrocedare
  2. tiganii cereau in instanta retrocedarea pe niste hartii de mana sau false
  3. Primaria accepta tacit validitatea actelor far sa le conteste.
  4. Voila toate cladirile din centrul Timisoarei detinute de sasi au fost mostenite de tigani, care seamana ca 2 picaturi de apa cu germanii 🙂
  USL si Robu au acceptat sa nu-l mai ancheteze nici pt autobuzele de 450.000 Euro bucata, amenajare mal Bega 125 mil Euro, contracte pt semne rutiere ale fiului lui Ciuhandu cu primaria Timisoara.
  Hai Timisoara, capitala tiganilor 🙂
  De remarcat ca tiganiii din centrul Timisoarei sunt anchetati de Politia Frnaceza in Timisoara, dar invizibili pentru autoritatile romanesti 🙂 Loool
  Hmm, si da,faptul ca a fost votat 4 mandate spune ceva despre caracterul si inteligenta timisorenilor 🙂
  PS: Tigan este un termen intalnit in Dex si ca sinonim si folosit de comunitatea rroma sa se autoidentifice

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.