În ce stadiu se află proiectul Muzeului Revoluției la Timișoara

În ce stadiu se află proiectul Muzeului Revoluției la Timișoara

2
DISTRIBUIȚI

memorial_int02_2ea03f3cc2

Senatorul liberal Ben-Oni Ardelean a devenit secretos.


Acesta a anunţat astăzi, în timpul unei conferințe de presă, că a găsit finanţare privată pentru cel mai mare proiect al său din campania electorală – Muzeul Revoluţiei. Întrebat despre cine este vorba, Ardelean a precizat că până nu sunt definitivate toate procedurile, doreşte să păstreze discreţia asupra înţelegerii.

În cadrul unei vizite la Timişoara, ministrul Culturii, Daniel Barbu, a precizat că ministerul va sprijini realizarea muzeului şi că lucrările vor fi începute în cel mai scurt timp. Imediat după aceste declarații, Barbu a admis că s-a pripit cu termenul avansat ,deşi a promis că proiectul va beneficia de finanţare. Astăzi, Ben-Oni Ardelean a ţinut să le mulţumească public miniştrilor Daniel Chiţoiu şi Daniel Barbu pentru implicarea în susţinerea proiectului. Cel mai probabil, muzeul va fi amenajat anul viitor, până în luna decembie, iar costurile vor fi suportate de Ministerul Culturii şi de investitori privaţi. Momentan însă locaţia nu este stabilită, iar Ardelean a precizat că este posibil ca muzeul să fie amenajat în incinta actualului Memorial al Revoluţiei.

2 COMENTARII

  1. Din surse private, de la minister, de la primarie, de unde or fi banii numai sa fie, asta este cel mai important. Sa se tina de cuvant, sa se zbata, sa gaseasca solutii… si de n-o fi la anul si o fi peste 2 ani tot e bine… ne trebuie ceva wow, nu sa ne grabim.

  2. Vor continua amenajarile in cladirea actuala, cum este logic. Se gaseste in perimetru ultracentral, este deja cunoscuta locatia de catre multi vizitatori, inclusiv din strainatate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.