Ce urare “binevoitoare” i-a făcut Năstase președintelui Băsescu de ziua lui

Ce urare “binevoitoare” i-a făcut Năstase președintelui Băsescu de ziua lui

0
DISTRIBUIȚI

adrian_nastase_capital.ro

Fostul premier Adrian Năstase a declarat astăzi, după ce a fost întrebat dacă îi transmite ceva preşedintelui Traian Băsescu în ziua când acesta împlineşte 62 de ani, că nu-i urează nimic şi este convins că şeful statului va avea „ceea ce merită”, potrivit Mediafax. Adrian Năstase a venit la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru un nou termen în dosarul cunoscut ca Zambaccian şi a fost abordat de presă, la intrarea în sediul instanţei supreme, referitor la aniversarea de luni a lui Băsescu.

„Nu mai este Daniel Morar la DNA, ca să mai deschidă încă un dosar. În 2005, asta s-a întâmplat: cadoul pe care i l-a oferit Daniel Morar, imediat după ce a venit la DNA, a fost autosesizarea sa cu acest dosar”, a spus fostul premier. Întrebat ce îi urează lui Băsescu la împlinirea vârstei de 62 de ani, fostul premier a răspuns: „Nu-i urez nimic.


Sunt convins că va avea ceea ce merită”.

La 30 martie 2012, în dosarul Zambaccian, Adrian Năstase a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj, fiind achitat pentru luare de mită. Sentinţa completului de trei judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost contestată la completul de cinci magistraţi, care va da o decizie definitivă în această cauză.

Dosarul Zambaccian este legat modul în care soţii Adrian şi Dana Năstase au achiziţionat numeroase bunuri provenind din China. Procurorii DNA susţin că, în perioada 2002 – 2004, în calitate de premier – cu atribuţii de coordonare a activităţii membrilor Guvernului, de numire a conducătorilor organelor de specialitate din subordinea Guvernului şi a altor persoane ce îndeplinesc funcţii publice, cu atribuţii de control în ce priveşte activitatea miniştrilor şi atribuţii de control asupra autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale prin Aparatul de lucru al primului ministru – Adrian Năstase ar fi primit, în mod direct şi prin intermediul Danielei Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro la cursul de schimb 2002/2004.

Aceste foloase constau în contravaloarea unor bunuri importate din China şi cheltuielile aferente acestor importuri, precum şi contravalorea unor lucrări efectuate la imobilele lui Năstase din localitatea Cornu şi din Bucureşti.

Foto: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.