Cele mai întâlnite boli profesionale ale timișorenilor. Cum închid ochii angajatorii la...

Cele mai întâlnite boli profesionale ale timișorenilor. Cum închid ochii angajatorii la afecțiunile dezvoltate la locul de muncă

0
DISTRIBUIȚI

muncitor-santier-obosit

Condiţiile improprii în care mulți angajaţi din companiile timişorene lucrează le pot pune viaţa în pericol. Asta este concluzia reprezentanților de la Clinica de Medicina Muncii, unde anual sunt semnalate cazuri de boli profesionale dintre cele mai diverse, de la afecţiuni ale pielii, până la surdităţi sau probleme la coloană. Elena Ana Păuncu, şeful Clinicii de Medicină a Muncii din cadrul Spitalului Municipal Timişoara, spune că cele mai multe dintre aceste boli nu pot fi tratate corespunzător pentru că cei care ar trebui să le semnaleze nu o fac.


„Aceste boli ar trebui să ne fie aduse la cunoştinţă de medicii de familie sau orice medic specialist care consultă un pacient cu boală profesională. Din păcate, acest lucru nu se prea întâmplă, iar angajaţii primesc tratament, însă lucrează în continuare în acelaşi mediu impropriu. Bolile s-ar trata dacă se realizează modificări la locul de muncă, angajatul să fie scos din zona în care există o anumită substanţă sau să primească un echipament de protecţie”, a explicat, ieri, Elena Ana Păuncu.

Printre cele mai frecvente boli profesionale de care suferă timişorenii se numără afecțiunile de piele, cele respiratorii, aşa cum este sideroza, o boală a plămânilor produsă prin inhalarea de oxid de fier, la care sunt expuşi sudorii. Astmul bronşic este o altă boală profesională din ce în ce mai frecventă de care suferă, în general, lucrătorii din fabrici expuşi la fum şi gaze sau la alte substanţe toxice. Şi zgomotul la locul de muncă reprezintă o altă problemă, medicii timişoreni spun că se trezesc cu multe hipoacuzii şi surdităţi, dar şi cu dureri de spate, tulburări musculo-scheletare, printre care dureri lombare sau cervicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.