Concert cu cinci formaţii de liceeni din Timişoara, sub egida Made in...

Concert cu cinci formaţii de liceeni din Timişoara, sub egida Made in TM

0
DISTRIBUIȚI

madeintm

Sub deviza CRUD, Made in TM continuă iniţiativa de consolidare a comunităţii muzicale locale, printr-o serie de acţiuni adresate trupelor de elevi, evenimentul final al acestei iniţiative fiind un concert cu cinci trupe de liceeni din oraşul nostru, care va avea loc sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 18, la clubul Daos. Prima etapă a acestei iniţiative lăudabile a cuprins întâlniri cu membrii trupelor consacrate, la sălile de repetiţie sau la studio, printre gazde numărându-se Ora H,  Era Ticăloşilor, Burning Table,  Mere şi  Blazzaj.  Elevii au asistat la repetiţii, au cântat împreună şi au putut afla în direct de la membrii trupelor consacrate, amănunte legate de experienţa muzicală. În cadrul concertului de sâmbătă, juriul va selecta una dintre trupe pentru a înregistra în studio o piesă, ce va fi inclusă pe compilaţia Made in TM 2014.

„Nu am impus niciun fel de condiţie privitoare la genul muzical prestat. Singura condiţie a fost ca trupele să aibe cel puţin o piesă proprie, căci prin acest proiect intenţionăm să sprijinim şi creativitatea trupelor.


În anii 90 în Timişoara aproape fiecare liceu avea cel puţin o trupă a şcolii. Din păcate astăzi numărul acestor formaţii este mai mic. Vrem să creăm o reţea de sprijinire a tinerelor talente, şi vom organiza pe viitor workshop-uri şi alte acţiuni care să le ofere sprijin tinerilor muzicieni. Şi în cadrul concertului de sâmbătă vom avea câteva filmuleţe, ca o introducere în ceea ce se numeşte <<creative art>>. Vrem să facem cunoscut faptul că şi în Timişoara există toate elementele necesare unei formaţii: înregistrări de studio, creaţie de videoclip şi visuals, promovare online, imagine şi producţie grafică“, ne-a declarat Dudu din anonimTM, unul din iniţiatorii acestui proiect. Biletele de intrare la eveniment costă cinci lei pentru elevi şi zece lei pentru adulţi, iar fondurile obţinute vor fi utilizate pentru finanţarea înregistrării piesei ce va fi inclusă pe compilaţia Made in TM. Formaţiile care vor concerta pe scenă sunt Choarda Liberă (grup de chitară de la Liceul Waldorf, coordonator Vlad Trif), Eventual (elevi de la liceul Bela Bartok şi studenţi), The Travellers (elevi de la Lenau, Shakespeare, Ţepeş, Colegiul Bănăţean), All Friends Band (elevi Lenau, coordonator Robert Kohl) şi School Of Rock (elevi de la Şcoala Generală din Şag, coordonator Alexandru Faur), urmând ca în finalul evenimentului melomanii să aibe parte de un recital – surpriză.

„Ne-a bucurat feedback-ul pe care l-am avut în urma primei noastre acţiuni, cea în care am strâns laolaltă 18 trupe din Timişoara în trei zile de concerte la D’Arc pe Mal. Am observat că sunt puţine fete care activează în trupele timişorene şi evident am mai sesizat multe alte aspecte specifice pentru scena timişoreană actuală. Prin acţiunile noastre încercăm să promovăm mediul creativ timişorean să generăm energie pozitivă“, a mai adăugat Dudu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.