Concert de lansare al Theatre Fleas Orchestra, o premieră în România

Concert de lansare al Theatre Fleas Orchestra, o premieră în România

0
DISTRIBUIȚI

MuzicaTeatrului-9

Concertul de lansare al Theatre Fleas Orchestra, înfiinţat de cunoscutul compozitor Cári Tibor, laureat în acest an al premiului UNITER pentru muzică de teatru, va avea loc în această seară, la ora 19.00, în sala teatrului maghiar „Csiky Gergely”. Acest proiect sincretic, de autor, îmbină muzica de teatru, dansul şi arta vizuală într-un concept care reprezintă o premieră în România. Generat de proiectul Muzica Teatrului, noul program estetic al compozitorului are în repertoriu piese din filme şi spectacole de teatru, piese care trăiesc o altă viaţă dincolo de teatru, unele care încă nu şi-au găsit spectacolul, improvizaţii cu explozie imediată, dans, senzaţii şi o anume stare de „déja vu” teatral, o dependenţă creată de sunet, atmosferă şi acel „ceva” inefabil.

Primul concert-test al Theatre Fleas Orchestra a avut loc pe scena festivalului teatrului „Ioan Slavici” din Arad, în luna octombrie, cu mai mulţi invitaţi ai trupei, iar un al doilea concert a fost susţinut la sfârşitul lunii trecute pe scena teatrului Odeon din Bucureşti, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru.

Orchestra reuneşte în exclusivitate muzicieni profesionişti: Cári Tibor – compozitor şi pianist; Sorina Savii – vibrafon, percuţie; Alin Stoianovici – acordeon; Cătălin Trocan – trombon; Csaba Sánta – contrabas; Radu Pieloiu – tobe, iar invitaţi sunt Sorina Vasilescu şi Eugen Neacşu – proiecţii vizuale şi Baczó Tünde şi Alin State – dans.

Compozitorul timişorean Cári Tibor a început şi o colaborare cu teatrul „Ioan Slavici” din Arad, punându-şi pentru prima oară „amprenta” muzicală pe spectacolul „Dush(i) cu Preshu”, pus în scenă de actorii arădeni.


Adaptarea după piesa lui Ion Băieşu, „Preşul”, este o comedie muzicală în regia lui Nicolae-Mihai Brânzeu, care are convingerea că acest gen de spectacol, care nu s-a mai regăsit de mulţi ani pe scena arădeană, va fi binevenit şi apreciat de public. Premiera acestui spectacol, a cărui muzică este compusă de Cári Tibor, va avea loc în a doua jumătate a lunii ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.