Condamnare grea pentru liderul clanului țigănesc „Diamant”. Vezi ce solicitare a procurorilor...

Condamnare grea pentru liderul clanului țigănesc „Diamant”. Vezi ce solicitare a procurorilor a respins instanța

10
DISTRIBUIȚI

novacovici trifu diamant

Tribunalul Timiș a dat în această dimineață sentința în dosarul de crimă organizată care a vizat gruparea condusă de Novacovici Trifu zis „Diamant”. Împreună cu membri ai familiei, acesta este acuzat de trafic de persoane, după ce au racolat mai mulți oameni cărora le-au promis blocuri de muncă în Germania.

Liderul grupării Novacovici Trifu a fost condamnat la nouă ani de închisoare, Stanca Ministru, la șapte ani de închisoare, iar Crăciun Ionel și Stancu Ion la câte trei ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere.  Cârpaci Eva și Șain Lămâița au fost achitate.


Tribunalul Timiș a respins solicitarea de confiscare extinsă făcută de procurori pentru locuința țui Novacovici Trifu de pe Bulevardul Mihai Viteazu, dar a menținut secchestrul asupra clădirii. De asemenea, instanța a acordat despăgubiri de câte 1.000 de euro pentru victimele grupării de traficanți. Împotriva sentinței se poate face apel.

Investigațiile polițiștilor de la “Crimă Organizată” Timișoara au scos la iveală faptul că membrii clanului țigănesc au racolat mai multe persoane cărora le-au promis locuri de muncă bine plătite la firma lor de intermedieri auto din Germania. Când oamenii ajungeau acolo, erau obligați să încalce legislația germană privind vânzările de mașini. “Săgețile” erau obligate să împrăștie diverse anunțuri legate de intermedieri de mașini, iar când găseau un client, membrii clanului Diamant reușeau să-l păcălească pe neamț, spunându-i că mașina este “varză” și oferindu-i un preț de nimic, lăsând să se înțeleagă că ar putea anunța poliția, pentru că vrea să-și vândă mașina încălcând legislația în vigoare în Germania. Ulterior, mașinile erau vândute la prețul real. În cazul în care cei racolați refuzau să mai asculte ordinele, erau amenințai și bătuți de membrii grupării.

10 COMENTARII

 1. O pedeapsa mica, in opinia mea pentru teroarea in care au fost tinuti oamenii ce-au cazut victime acestor tigani. Se vede clar ca au un comportament antisocial si violent in tot ceea ce fac. Locul lor e printre animale , nu printre oameni!

 2. Asa se intapla daca iti ei avocat fost judecator anume pe Dinca, te rupe la bani si apoi iti iei condamnare spre maxim ! ar trebuii sa-i apare te toti tiganii acest avoacat !

  • Mo cetetzan,
   o s-ai luvam banii napoi. sa moara mama!
   si pa tini sa tia manca cancer ca ti ei di noi tziganiii.
   curauchio mui.

 3. Metoda e simpla: intunecatul sau sageata merge la neamt, ii da in mina banii pt masina (garantie) si merge intr-un drivetest FARA PROPRIETAR. pe drum deschide capota si pune in rezervorul cu lichid de racire o seringa cu ulei, ajuns la neamt ii spune ca motorul este distrus si ii ofera o suma mai mica de jumatate din cit cerea neamtul.

  numai un neamt naiv poate sa accepte sa lase masina unui necunoscut sa mearga cu ea in test, chiar si cu banii in mina, asta este o prostie.

 4. Dlor guvernanti, lasati investitiile in autostrazi, drumuri si alte lucruri inutile. Construiti cat mai multe inchisori… Trebuie facuta ordine in tara asta.

 5. trebuie confiscata casa, numai asa se face dreptate! atata timp cat nu justifica banii si modul prin care a cumparat acea casa in centrul Timisoarei ….casa trebuie confiscata, vanduta si despagubite victimele

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.