Constantin: “Băsescu a făcut afacere bună cu terenul, dar cred că e...

Constantin: “Băsescu a făcut afacere bună cu terenul, dar cred că e şi puţină demagogie în orientarea lui spre agricultură”

0
DISTRIBUIȚI

daniel constantin

Ministrul Daniel Constantin a declarat, aseară, că Traian Băsescu a făcut o afacere bună cu terenul din Călăraşi, dar este şi „puţină demoagogie” în orientarea acestuia către agricultură, el precizând că nu a vorbit despre legalitate sau ilegalitate legat de familia preşedintelui, scrie Mediafax. „Sigur, eu cred că s-a îndreptat către agricultură nu numai din motive de eficienţă economică, cred că e şi puţină demagogie aici, mai ales că zona de agricultură, în momentul în care a început să se dezvolte, de câţiva ani de zile, atrage şi din punct de vedere electoral.


Dar pentru mine, ca ministru al Agriculturii, e o recunoaştere a faptului că în agricultură există viitor şi există un potenţial de dezvoltare de afaceri şi de creare a locurilor de muncă”, a spus Daniel Constantin, potrivit Digi24.

Ministrul a vorbit şi despre comisia parlamentară de anchetă pe tema achiziţionării terenului de la Călăraşi de către familia Băsescu. El a subliniat că niciodată nu a vorbit de legalitate sau ilegalitate cu privire la Ioana Băsescu sau la preşedinte ca persoane fizice. Ministrul Agriculturii a recunoscut că preşedintele a făcut o afacere bună şi a explicat că preţul terenului s-ar putea să fi fost mai mare pentru că este vorba de o suprafaţă întinsă, dar compactă, ceea ce e mai greu de găsit.

Totuşi, Daniel Constantin a evidenţiat două aspecte care ridică dubii şi care ţin de „meseria” sa. Primul ar fi legat de plata subvenţiilor către persoana care a avut în exploatare terenul înainte de a-l înstrăina. Acea persoană ar fi trebuit să facă dovada că îl exploatează până în decembrie, altfel trebuie să returneze banii. Al doilea aspect ţine de verificarea procedurii prin care s-a asigurat dreptul de preempţiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.