Criza ieftinește spațiile comerciale stradale. Chiriile au coborât sub valoarea de 10...

Criza ieftinește spațiile comerciale stradale. Chiriile au coborât sub valoarea de 10 euro metrul pătrat

0
DISTRIBUIȚI

timisoara_oras_european

Situație paradoxală în economia Timișoarei: în ciuda crizei și a falimentului sau exeutării silite în care ajung tot mai multe companii, acesta e momentul cel mai prielnic pentru a deschide o afacere nouă. Motivul îl explică agenții imobiliari: chiriile la spațiile comerciale stradale au scăzut așa de mult încât și le permite oricine.


”Chiriile minime solicitate pentru spațiile comerciale chiar în zonele centrale se situează sub 10 euro pe metru pătrat pe lună”, explică Daniel Crainic, analist imobiliar.

De exemplu, în apropiere de Parcul Central din Timișoara, un sediu de firmă cu o suprafață de 90 de metri pătrați, aflat la demisolul unei vile, poate fi închiriat cu 850 de euro pe lună, respectiv cu 9,44 de euro pe metru pătrat. Spațiul este amenajat și complet echipat pentru a funcționa drept cafenea.

Chiriile sunt în unele cazuri, incredibil de mici. De exemplu, pe strada Constantin Brâncoveanu, un spațiu comercial se închiriază cu 3,75 de euro pe metru pătrat lunar, iar în Calea Șagului există posibile sedii de firmă care au o chirie de numai 2,5 euro pentru un  metru pătrat pe lună, aproape la același preț cu care se închiriază halele de depozitare din orașul de pe Bega.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.