Cum arată Timișoara în pastel: tabăra în care artiștii vor colora orașul...

Cum arată Timișoara în pastel: tabăra în care artiștii vor colora orașul GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-679798189">
pastel10_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

O nouă ediție a Taberei de Pastel Urban va colora Timișoara de până duminică, într-o ediție care a început ieri. Este a șasea toamnă în care unii dintre cei mai bine cotați artiști din țară vin la Timișoara ca să o deseneze, cu batoane d epastel. Inițiativa aparține Fundației Rubin, și este un manifest pentru a scoate arta în stradă și a o apropia de public. Tabăra de Pastel Urban este organizată de Fundaţia Rubin cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara, al Consiliului Local Timişoara şi al Consiliului Judeţean Timiş.

Artiştii implicați sunt  din Timişoara, Lugoj, Arad şi Bucureşti: Eusebiu Josan (Bucureşti), Georgiana Josan-Manea (Bucureşti), Ştefan Pelmuş (Bucureşti), Flora Răducan (Lugoj), Constantin Răducan (Lugoj), Mircea Roman (Bucureşti), Adrian Sandu (Arad), Felicia Selejan (Timişoara), Marius Tănasă (Timişoara) şi Florentina Voichi (Bucureşti). Timp de patru zile și-au propus să descopere noi detalii timișorene și să le transpună artistic pe hârtie.

Bucuroși de soare, joi, artiștii au luat la pas orașul, ca să își fixeze temele și s-a declarat impresionați de ideea Fundației Rubin de a repeta, an de an, tabăra de pastel, oferind astfel Timișoarei portretizări noi. ”Ideea este extraordinară, nu numai pentru că Timișoara este un oraș superb, mai ales în partea veche, un loc în care ai ce vedea. Timișoara are locuri, cadre superbe, iar lumina de care ne bucurăm în aceste zile, completează perfect. Ideea e genială pentru că repetă tabăra, an după an, iar acest lucru face ca fiecare loc, chiar desenat de mai mulți artiști. să aibă noi și noi interpretări. Rezultă o bogăție de opinii, ceea ce e un lu cru foarte frumos pe care acești oamni îl fac pentu orașul lor”, a spus Florentina Voichi. Lucrările  celei de-a VI-a ediții a Taberei de Pastel Urban lor vor fi expuse la Timişoara în cursul lunii noiembrie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.