Grindeanu îi atacă pe partenerii din USL, numindu-i „cameleonici” în problema regionalizării

Grindeanu îi atacă pe partenerii din USL, numindu-i „cameleonici” în problema regionalizării

0
DISTRIBUIȚI

sorin grindeanu mic

Un apel la consens pentru binele poporului român – aşa se poate rezuma ultima de laraţie politică a deputatului PSD Sorin Grindeanu. Legat de tema regionalizăii, PSD-istul spune că „aceasta este proiectul vital pentru dezvoltarea României – suspendată între mersul în pas cadenţat al PSD şi pasul piticului ezitant al partenerilor de alianţă”. Legat de actuala organizare administrativă, Grindeanu consideră că „această fragmentare administrativă exagerată este consumatoare de resurse şi, din motive birocratice, nu asigură unitar servicii comunitare elementare: iluminat public, curăţenie, drumuri, şcoli, spitale”.

Deputatul spune că regionalizarea este benefică în măsura în care “scopurile evidente sunt cele ale reducerii fărâmiţării teritoriale şi a cheltuielilor bugetare, precum şi crearea unor unităţi administrativ-teritoriale la nivel local, capabile să se autofinanţeze şi să dezvolte servicii publice la standarde cât mai înalte”.


În încheiere, PSD-istul face „apel la luciditate şi decenţă. Vă rog să priviţi cu maximă responsabilitate adoptarea şi aplicarea acestui proiect vital pentru dezvoltarea României. Vă atrag atenţia că teoria haosului funcţionează până şi în politică. Instabilitatea face ca anticiparea efectelor pe termen lung să fie imposibilă. Cu alte cuvinte, riscăm să pierdem o şansă istorică, şansa de a deveni un stat european modern, ceea ce cred că ne dorim cu toţii atât pentru noi, cât şi pentru copiii noştri!”

Deşi pledează pentru înţelegere, Grindeanu atenţionează că “am observat la unii dintre partenerii de alianţă un camelionism ce ar putea stârni invidie în Madagascar, o inconstanţă cu atitudine de ping-pong, pro şi apoi contra, pe tema regionalizării”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.