De ce au descins inspectorii ITM la Regia Autonomă de Transport Timișoara

De ce au descins inspectorii ITM la Regia Autonomă de Transport Timișoara

2
DISTRIBUIȚI

tramvai

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Timiș fac un control la Regia Autonomă de Transport Timișoara (RATT), după o serie de plângeri a angajaților celei din urmă.


Astfel, mai mulți vatmani s-au plâns că sunt forțați să facă ture și de 12 ore, deși legislația prevede un program standard de lucru de opt ore. Şeful ITM, Pavel Kassai, a confirmat că inspectorii săi verifică cele sesizate de vatmani şi a precizat că va reveni cu rezultatele controlului, peste câteva zile, atunci când acesta va fi finalizat.

Prezentată adesea ca o gaură neagră pentru bugetului oraşului, regia a trebuit să recurgă de mai multe ori la reduceri de personal. La aflarea veştii că la RATT se face un control, edilul şef Nicolae Robu s-a arătat surprins şi a precizat că nu știe de această verificare. Primarul spune că directorul RATT Ioan Goia nu l-a informat că s-ar fi luat măsuri de tipul celor de mai sus, dar Robu spune că siguranţa cetăţenilor care circulă cu mijloacele de transport în comun nu trebuie pusă în pericol sub nicio formă. Pe de altă parte, cu privire la bani, Robu are două soluţii: fie reducerea salariilor pentru personalului existent, fie reducerile de personal, astfel ca angajaţii rămaşi să aibă parte de salarii decente.

2 COMENTARII

  1. solutia minune a lui robu: daca tot nu poate sa puna un vatman sa conduca 2 tramvaie o sa cumpere microbuze, pt ca un sofer sa transporte si mai putini pasageri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.