De ce a spus Robu „NU” unei investiții de 350 de milioane...

De ce a spus Robu „NU” unei investiții de 350 de milioane de euro la Timișoara

8
DISTRIBUIȚI
robu03
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Primarul Nicolae Robu a mărturisit astăzi că a respins un mare investitor care dorea să construiască o fabrică la Timişoara. Vorbind despre compania Continental, Robu a spus că „îmi doresc ca compania Continental cauciucuri şi orice companie care poluează mai mult sau mai puţin să fie plasate la o distanţă mai mare de Timişoara, astfel ca plouarea emisă să nu se simtă”. Apoi, Robu a oferit detalii despre lupta sa împotriva poluării.


„Am şi încheiat tratativele cu un investitor important care ar fi vrut să construiască în Timişoara o fabrică ce ar fi produs puţină poluare, după toate angajamentele investitorilor între limitele permise în Uniunea Europeană. Am spus în prima parte a discuţiilor că dacă se poluează câtuşi de puţin chiar în interiorul limitelor stabilite prin UE, eu nu agreez investiţia respectivă şi nu agreez nicio investiţie de tipul acesta. Nu primează nici numărul de locuri de muncă, nici cifra de afaceri, ci sănătatea oamenilor oraşului”, a spus Robu.

Acesta nu a dorit să facă public numele investitorului, dar a vorbit despre măsurile pe care le poate lua împotriva companiei Continental pe care nimeni nu reuşeşte să o mute pentru că nu încalcă normele europene de poluare, deşi în zona Pădurii Verzi mirosul de cauciuc este principalul motiv de după supărare al locuitorilor. Robu a atenţionat că „primarul nu este un dictator care acţionează de capul lui, ci trebuie să respecte limitele legii”. Fabrica, ce presupunea o „inserție de cauciuc” ar fi însemnat 850 de locuri de muncă, iar investiția s-ar fi ridicat la 350 de milioane de euro.

8 COMENTARII

  1. continental, afara din Timisoara!!! Afara cu cancerul din oras!! Cine a mai pomenit sa construiesti fabrica de cauciucuir in oras?? Si Robu, ca si Ciuhandu…un primar incapabil!

  2. Si totusi, ce facem cu actuala Continental? Nu pute doar in zona Padurea Verde , pute i in Aradului, Circumvalatiunii chiar si in Piata Uniriui Trebuie sa se poata face ceva, daca se vrea! Si nu numai ca pute dar exista poluare, deci cancer! In limitele admise de UE inseamna cancer cu incetul, nu ca si Cernobil, tot odata!

  3. De ce nu va lasati masinile acasa ? Mergeti pe jos/biciclete, daca sunteti atat de interesati de mediu 🙂 Bravo domnule Robu, inchideti orasul! Spuneti nu poluarii si locurilor de munca. Vom lucra cu totii in strainatate, de unde vom veni cu aer curat 🙂

  4. 1. Daca nu se accepta poluarea nici sub pragurile stabilite de UE, de ce se admite la Continental ?
    2. Numai primarul hotareste in asemena situatii ? Consiliul Local nu are nici un cuvant de spus?
    3. Stiti cat praf se depune zilnic in tot orasul? Si acela tot poluare este !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.