Secretarul Ioan Cojocari, acuzat de conflict de interese de natură penală. Dezvăluirile...

Secretarul Ioan Cojocari, acuzat de conflict de interese de natură penală. Dezvăluirile PRESSALERT.ro din 2010 confirmate de ANI.

6
DISTRIBUIȚI

ioan cojocari incruntat 001 p

Agenţia Naţională de Integritate a confirmat, astăzi, printr-un comunicat de presă dezvăluirile PRESSALERT.ro din februarie 2010 când am dezvăluit faptul că Primăria Timişoara prin serviciul juridic condus la momentul respectiv de secretarul Ioan Cojocari a încheiat mai multe contracte cu biroul notarial al Paulei Cojocari, fiica lui „nea Jean”,

„Agenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese de natură penală, precum și posibila sâvârşire a infracțiunii de folosire, în orice mod, de informații ce nu sunt destinate publicității, în cazul lui COJOCARI IOAN, Secretar al Primăriei Municipiului Timișoara, întrucât, în perioada 2007 – 2011, Primăria Municipiului Timișoara, prin Serviciul Juridic (Serviciu subordonat direct secretarului), a încheiat un număr de 36 acte notariale cu Biroul Notarilor Publici „Cojocari Paula & Tomus Aurelia” (cabinet notarial în cadrul căruia fiica acestuia este notar). Pentru legalizarea actelor notariale, primăria a plătit suma de 274,029.7 Lei (aprox. 70,264 Euro), reprezentând plățile onorariilor și taxelor notariale. Astfel, Cojocari Ioan a încălcat prevederile art.


2531 din Codul Penal al României, potrivit cărora „Fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material […] pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani […]”, se arată în comunicatul ANI

De asemenea, inspectorii de integritate au stabilit că există ” și indicii privind posibila săvârșire a infracţiunii de folosire, în orice mod, de informații ce nu sunt destinate publicității, prevăzute de prevederile art. 12, lit. a) și b) din Legea nr. 78/2000, potrivit cărora „Sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite: efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale; folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii”.

Agenția Națională de Integritate a sesizat organele judiciare competente, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Cojocari  a infracțiunilor de conflict de interes și a celei de  folosire, în orice mod, de informații ce nu sunt destinate publicității. Secretarul Primărie Timişoara a fost informat despre declanşarea  procedurii de evaluare şi a depus un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. Secretarul Timişoarei, Ioan Cojocari, este în concediu de o bună perioadă de timp, motivul oficial fiind că s-a operat la ochi.

6 COMENTARII

    • NU AVETZ!!!
      Domnu Jean ie lent colonel de secu…acoperit…si preluat de SRI. asa ca ii suflatz un kil de pene direct in…c*ur.
      Se treiasca domnu Cojocare viitor primare !

  1. legalizarea a 36 de acte notariale = 70,264 euro? 1951 euro de bucata?

    daca sint asa mari mai degraba sint taxe notariale + taxe catre stat pt tranzactii imobiliare. nu ca ar fi moral si mai ales legal sa iti faci actele la o ruda de gradul 1…

  2. aici trebuie sapat adanc…si Tomus asta e o poama….a venit de pe la Brad ..nimeni nu stie cum a intrat in TM si dupa cateva ,,actiuni”hop..in asociere cu ..Jean !
    la puscarie amandoua…serviciiile stiu de ce..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.