Remarcile despre afacerea care i-a adus lui Ostaficiuc înfrângerea în procesul cu...

Remarcile despre afacerea care i-a adus lui Ostaficiuc înfrângerea în procesul cu ANI, parte din discursul său electoral în timpul alegerilor din PDL Timiș

0
DISTRIBUIȚI
alegeri pdl si alin popoviciu11_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Atmosferă sobră astăzi la şedinţa PDL pentru alegerea unui nou preşedinte al filialei judeţului Timiş. La ora 12.15, după ce 290 de delegaţi s-au aşezat în sală, unicul candidat la şefia filialei judeţeane, actualul preşedinte Constantin Ostaficiuc a spus triumfător: aceştia suntem, aceştia am fost şi aceştia vom fi. După câteva detalii de ordin organizatoric, Ostaficiuc a trecut la prezentarea raportului pentru cei patru ani de mandat. „Mă simt mai bine în faţă decât în spate”, a spus Ostaficiuc, la care o doamnă încântată din sală a replicat: „şi noi!”

Primele subiecte abordate au fost anii 2011 şi 2012 pentru PDL. Aici, în timp ce era sorbit din ochi de membrii PDL care nu au scos niciun sunet pe durata discursului său, Ostaficiuc a vorbit despre faptul că înainte de venirea lui Blaga la şefia partidului, PDL nu mai făcea politică, ci lupta pentru guvernare. „În 2012 eu am pierdut bătălia pentru consiliul judeţean în lupta cu candidatul USL. În patru ani de erodare cu o guvernare care a spus adevărul şi a luat măsuri anti-populare eu am luat 78.000 de voturi cu 2.000 de voturi mai puţin decât cu patru ani înainte.


Atât a fost erodarea. USL a venit cu un candidat unic şi au reuşit să câştige printr-o prezenţă masivă la vot”, a tunat Ostaficiuc la microfon în vreme ce în sală era aceeaşi atmosferă amorţită.

După ce a explicat că este necesară crearea unui compartiment de resurse umane la PDL pentru a gestiona situaţia şefilor de deconcentrate şi a şefilor numiţi de PDL, Ostaficiuc a explicat o problemă delicată pentru el – declararea de către ANI ca fiind în conflict de interese. „ Am fost prezentat incompatibil, ba în conflict de interese, lumea nu face diferenţa. La început nu am înţeles cu cine eram în conflict de interese, nu eram în confilict, ci în cumul poate. O societate comercială a familiei mele a urmat procedurile legale şi a închiriat un plaţ în Parcul Industrial Judeţean. Acum sunt șapte, opt plaţuri goale, firma plăteşte chiria în avans. La ora actuală sunt șapte, opt firme în faliment, dar ANI a declanşat procedura. Am pierdut procesul, mi s-a spus că mi s-a respins atacul în recurs. Am ajuns şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, am primit multe termene pe care nu le-am cerut eu. Aprobarea actelor se constituie în conflict de interese chiar dacă nu s-a dovedit că exista interese sau facilităţi faţă de restul de participanţi. Sancţiunea intervine pentru simplul fapt al posibilităţii anticipării deciziei. Nu am dreptul să fiu numit trei ani de zile într-o funcţie publică, cu excepţia celei electorale, şi nu am voie să candidez pentru acea funcţie pentru care am fost găsit în conflict de interese”. După ce a anunat că salvarea României poate veni numai de la Bruxelles şi că acesta este motivul pentu care candidează la PE, Ostaficiuc a promis că alegătorii USL vor regreta că au dat votul „unor mincinoşi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.