Două unităţi noi de transfuzie de sânge, la Spitalul Municipal. De ce...

Două unităţi noi de transfuzie de sânge, la Spitalul Municipal. De ce vor avea mai multe şanse la viaţă pacienţii în stare critică

1
DISTRIBUIȚI

sange1

Pacienţii în stare gravă care au pierdut mult sânge şi ajung la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Municipal Timişoara vor avea mai multe şanse la viaţă. Şi asta pentru că Ministerul Sănătăţii a decis ca fiecare mare spital din ţară să aibă cel puţin o unitate de transfuzie sanguină, unde este stocat sânge donat la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Timişoara.


Astfel, din această toamnă, Spitalul Municipal are două unităţi de transfuzie, care funcţionează pe lângă secţiile ATI ale unităţii sanitare.

Octavian Mazilu, directorul Spitalului Municipal, ne-a declarat că în acest mod pacienţii aflaţi în stare gravă, care au nevoie urgent de sânge, sunt trataţi mai eficient. „Avem o unitate de transfuzie sanguină la Maternitatea „Odobescu” şi una la Spitalul Municipal, ce vor avea sarcina de a stoca sângele şi realizarea testelor de compatibilitate necesare pentru actul transfuzional. Ministerul Sănătăţii a decis ca noi să avem două astfel de uniăţi pentru că este distanţă destul de mare între maternitate şi spital, unde avem secţii ATI”, a explicat Octavian Mazilu. Anual, în jur de 100 de pacienţi cronici ajung în secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Municipal.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.