După ce Stoia a vorbit despre ilegalitățile clanului Cârpaci, Robu a „descoperit”...

După ce Stoia a vorbit despre ilegalitățile clanului Cârpaci, Robu a „descoperit” metoda de luptă cu mafia imobiliară

6
DISTRIBUIȚI

robu-si-stoia

Primarul Nicolae Robu a luat problema retrocedărilor clădirilor istorice din Timișoara în propriile mâini, după ce l-a acuzat pe viceprimarul Traian Stoia că dezvăluirile sale pe această temă sunt „fumigene mediatice populiste”. Joi, edilul şef Nicolae Robu anunţa că solicită PSD Timiş să îi retragă sprijinul politic viceprimarului Traian Stoia pe motiv să nu îşi poate îndeplini sarcinile de serviciu. Unul din motivele pentru care Robu l-a criticat dur pe Stoia a fost faptul că acesta a oferit presei informaţii legate de achetele desfăşurate de poliţie.

Astăzi, edilul şef i-a luat el locul vicelui PSD. Ieşind pe teren cu jurnaliştii pentru a tăia o nouă panglică, Robu a avut în permenanţă la el două foi cu detalii despre retrocedările de la Mihai Viteazu 6 şi de la Spitalul de Copii, unde o parte din clădire a fost evacuată săptămâna trecută de Vladimir Cîrpaci. „Cerem executarea silită a clanului Cârpaci pentru că pe strada Eminescu numărul 6 a efectuat lucrări neautorizate şi noi am obţinut o sentinţă irevocabilă prin care se cere aducerea ei la stare iniţială, în caz contrar sancţiunile fiind de o sută de lei pe zi. Timp de zece ani, cât s-au scurs de când s-a dat această hotărâre, s-a strâns o sumă destul de mare”, a spus Robu. Primarul ar vrea, astfel, ca în cuantumul sumei datorate de Cîrpaci acesta să dea primăriei clădirea evacuată săptămâna trecută la Spitalul de Copii.

După ce pe drumul înspre obiectiv edilul şef s-a plâns că nu a fost lăsat să vorbească la postul de televiziune Antena 3, acolo unde nu a putut spune tot ceea ce dorea în 20 de secunde „cât am vorbit fără să fiu întrerupt”, Robu a comentat că „ lupta aceasta pe care o ducem şi eu o duc cu tot curajul împotriva mafiilor de tot felul, nu numai cele tigăneşti, pentru că am vorbit despre ele că au ieşit în prim-plan în ultima vreme, dar trebuie să fie foarte limpede că sunt clanuri şi de alte etnii care s-au înfruptat din plin din avuţiile naţionale de la revoluţie şi până acum.


Noi trebuie să punem actele la dipoziţie, să facem lumină şi să păstrăm discreţia”. Pe drumul înapoi înspre primărie, Robu a intrat din nou în direct la Antena 3 acolo unde, enervat că a fost întrebat de ce municipalitatea nu se ocupă de rezolvarea retrocedărilor cu cântec, Robu a izbucnit şi a acuzat că „doriţi ţară în care primarii să pună cătuşe”. Un lucru pe care edilul şef a ţinut să îl sublinieze a fost faptul că Stoia ar fi relatat cum că retrocedările ar fi avut loc pe timpul mandatului său.

Viceprimarul Traian Stoia a dezvăluit în premieră neconcordanțele descoperite în actele de retrocedare ale unor clădiri istorice din centrul Timișoarei, iar modul în care a făcut publice informații legate de aceste cazuri reprezintă unul dintre sâmburii de la care a pornit războiul său cu Nicolae Robu. În plus, Stoia a declarat de mai multe ori că membrii clanului Cârpaci, pe care primăria i-a acționat în judecată pentru o afacere controversată cu o clădire de pe CD Loga, au „ajutoare” în Primăria Timișoara.

Foto: debanat.ro

6 COMENTARII

 1. Cu tot respectul insa pressalert.ro face un joc foarte murdar aici. Incercati sa spuneti prin acest articol ca Robu nu face nimic si ca Stoia face totul cand este evident pentru toti ca Stoia este marioneta fratilor Cristescu iar Robu, in naivitatea lui, nu vrea sa faca jocul acestor oameni de afaceri considerati onerosi. Mie personal imi este clar ca sunteti un ziar de sorginte pesedisto-cristeasca si va asigur ca majoritatea timisorenilor nu poate fi pacalita de voi. In special aceia care sunt online. PSD-ul si implicit Cristestii nu vor putea pune mana pe Primaria orasului nostru niciodata!!!

 2. Ciuhandu & Cojocari au donat toata Timisoara clanurilor tiganesti timp de 4 mandate, Cojocari este inca acoperit sub poala USL de Dl. Robu. Ciuhandu ca sa nu mai candideze a facut o intelegere cu USL ca sa nu mai fie anchetat. Este de ajuns search „Ciuhandu Timisoara tigan” ca sa vedeti cum a ajuns Timisoara, capitala tiganilor din Romania. Mecanismul este relativ simplu:
  1.Ciuhandu anunta tiganii ce cladiri nu fusesera cerute la retrocedare
  2. tiganii cereau in instanta retrocedarea pe niste hartii de mana sau false
  3. Ciuhandu accepta tacit validitatea actelor fara sa le conteste.
  4. Voila toate cladirile din centrul Timisoarei detinute de sasi au fost mostenite de tigani, care seamana ca 2 picaturi de apa cu germanii 🙂
  USL si Robu au acceptat sa nu-l mai ancheteze nici pt autobuzele de 450.000 Euro bucata, amenajare mal Bega 125 mil Euro, contracte pt semne rutiere ale fiului lui Ciuhandu cu primaria Timisoara.
  Hai Timisoara, capitala tiganilor 🙂
  De remarcat ca tiganiii din centrul Timisoarei sunt anchetati de Politia Franceza in Timisoara, dar invizibili pentru autoritatile romanesti 🙂 Loool
  Faptul ca a fost votat 4 mandate spune ceva despre caracterul si inteligenta timisorenilor 🙂
  PS: Tigan este un termen intalnit in Dex si ca sinonim si folosit de comunitatea rroma sa se autoidentifice

 3. Astept cu nerabdare candidatura lui Leo din Strehaia la Primaria Timisoara, dupa care merg in centru, la Pesti, imi dau foc si va imbratisez cu drag!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.