Elevii de la Arte fac ore în clase înghețate. Reprezentanţii primăriei habar...

Elevii de la Arte fac ore în clase înghețate. Reprezentanţii primăriei habar n-au când îi vor muta în noua locaţie

0
DISTRIBUIȚI

liceu-arte-fatada

Cei peste 300 de elevi care studiază la Liceul de Arte Plastice din Timişoara nu s-au mutat încă din centrul oraşului în clădirea Colegiului Tehnic de Vest. Şi asta pentru că reprezentanţii municipalităţii nu au terminat lucrările de amenajare a sălilor de clasă. Astfel, copiii înscrişi la Liceul de Arte Plastice sunt nevoiţi să înveţe şi în această lună în săli neîncălzite pentru că societatea care furnizează agent termic a tăiat căldura, după ce conducerea şcolii nu a mai avut fondurile necesare ca să achite facturile. Vă reamintim că fostul primar Gheorghe Ciuhandu a decis în anul 2011 să nu mai plătească utilităţile liceului, ca pedeapsă pentru că părinţii elevilor şi profesorii au refuzat să se mute din clădirea din centrul Timişoarei, pentru care municipalitatea plătea chirie, într-o locaţie de pe B-dul Liviu Rebreanu.

Veronica Adorian, directorul Liceului de Arte Plastice, ne-a spus că tot mai mulţi copii şi profesori se îmbolnăvesc pentru că îşi desfăşoară activitatea în sălile de clasă neîncălzite şi astfel sunt nevoiţi să lipsească de la şcoală.


Directorul instituţiei se plânge de faptul că elevii nu au cum să se mute, deocamdată, în sălile de clasă din clădirea Colegiului Tehnic de Vest pentru că primăria nu a reparat geamurile, care nu se închid. „Nu ne mutăm pentru că ferestrele sunt deteriorate şi bate vântul în clase. Reprezentanţii Primăriei spun că au cheltuit mulţi bani pentru amenajarea atelierelor în care vor fi mutaţi o parte din elevii Colegiului Tehnic de Vest şi acum îşi permit doar să le repare, nu să le înlocuiască”, ne-a mai explicat Veronica Adorian.

Mihai Costa, şeful Direcţiei Instituţii Şcolare, Medicale, Sportive şi Culturale din cadrul Primăriei Timişoara, a recunoscut că lucrările nu s-au finalizat, mai mult acestea se vor desfăşura din ce în ce mai greu pentru că “am turnat beton în atelierele de la demisol şi aşteptăm să se usuce, depinde de temperatura de afară. Nu ştiu să vă spun când se vor putea muta elevii efectiv în clase, noi facem tot ce putem ca să terminăm lucrările cât mai repede. După finalizarea lor, doar de reprezentanţii celor două şcoli depinde în cât timp se vor muta, în funcţie de modul în care s-au organizat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.