EXCLUSIV Pagaia lui Ivan Patzaichin va fi licitată la Timișoara. Vezi în...

EXCLUSIV Pagaia lui Ivan Patzaichin va fi licitată la Timișoara. Vezi în ce scop

0
DISTRIBUIȚI

pagaie_patzaichin

Toate forțele sunt canalizate spre un scop nobil: timișorenii pun mână de la mână ca să sprijine programul gratuit de hidroterapie inițiat de Școala mamei Junior. Vineri, 8 noiembrie, pagaia lui Ivan Patzaichin va fi licitată în cadrul Balului Clubului Rotary Timișoara, eveniment tradițional, ajuns la a noua ediție.

”Rotary, dedicat Timișoarei” este genericul sub care vor fi prezentate proiectele clubului pentru anul rotarian 2013-2014. Unul dintre proiectele de suflet, beneficiare ale acestui bal caritabil, încearcă să ofere o șansă copiilor cu deficiențe de dezvoltare. Concret, e vorba de strângerea fondurilor necesare pentru finanțarea programului de hidroterapie derulat de Școala Mamei Junior și care se adresează copiilor veniți pe lume premature sau cu diverse malformații. ”Hidroterapia sau Terapia prin Apă este un proiect care se adresează copiilor cu deficienţe neuro-motorii, motorii şi asociate şi a familiilor acestora.


Hidroterapia este unul dintre adjuvanţii obligatorii la tratamentele consacrate în tratarea bolilor ce ţin de întârzierile de dezvoltare. Apa neutralizează efectele gravitaţiei, ajutând copilul să se mişte cu mai putin efort. Hidroterapia îmbunătăţeşte funcţionarea plămânilor şi fortifică extremităţile (braţe, mâini, picioare, degete). Scopul acestui proiect este să oferim gratuit o şansă copiilor care suferă de una din bolile cu întârziere în dezvoltare, fiind unicul program de acest fel din vestul ţării. În prezent, în cadrul proiectului sunt înscrişi 50 de copii cu dizabilităţi cu vârste cuprinse între 6 luni şi 12 ani care frecventează în mod constant acest program. Dizabilităţile cu care se confruntă aceşti copilaşi sunt diverse iar diagnosticele sunt diferenţiale: Tetrapareză spastică, Parapareză spastică, Tetrapareza mixtă , encefalopatie, retard de prematuritate, Retard psihomotor, Encefalopatie epileptică – crize focale migratorii cu debut neonatal, spasme epileptice, microcefalie, tulburare globală a dezvoltarii, severă Hemoragie celebrală la naştere, encefalomalacie multi chistică, retard psihomotor sever ,epilepsie simptomatică”, a explicat Ioana Vârtosu.

În sprijinul acestui proiect au venit: Asociația ”Ivan Patzaichin – Mila 23”, cu o pagae semnată de cunoscutul canotor și cărți Mila 23, clubul de  rugby RCM UVT Timișoara, cu un tricou ”Campionii României” și o minge de rugby cu semnăturile campionilor, clubul ACS Poli, cu un tricou și o minge semnată de jucatori, Clubul de baschet Timba, cu un echipament complet, arhitectul Dan Bunea cu un tablou, iar pictorița Lorena Garoiu cu portrete, toate acestea urmând să fie licitate în cadrul balului rotarienilor. Banii realizați în urma licitației vor fi donați programului de hidroterapie derulat de Ioana Vârtosu și Asociația Școala mamei Junior.

Foto: oradeiasi.oradestiri.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.