EXCLUSIV Procurorul general al României a ajutat mafia imobiliară să pună mâna...

EXCLUSIV Procurorul general al României a ajutat mafia imobiliară să pună mâna pe imobilul cu numărul 17 de pe bulevardul Mihai Viteazu

12
DISTRIBUIȚI

Mihai Viteazu 17.5

Retrocedarea vilei cu numărul 17 de pe bulevardul Mihai Viteazu din Timișoara, care a ajuns, în final, în proprietatea clanului Cârpaci, care a primit ca bonus de la municipalitatea și clădirea care adăpostea o grădiniță, s-a făcut cu sprijin de la cel mai înalt nivel.


Kerek Francisc a solicitat, inițial, să fie întabulat ca proprietar al clădirii în baza unei convenții încheiate în 7 noiembrie 1950 care ar fi fost semnate cu proprietara clădirii, Molnar Lili, cu zece ani înainte ca toată clădirea să fie vândură la licitație pentru neplata impozitelor şi să intre în proprietatea municipalităţii. Curtea de Apel Timișoara l-a declarat pe Kerek proprietar al clădirii în baza acelui contract de mână, fiind înscris în cartea funciară ca şi proprietar.

Ulterior, a fost deschis de către Kerek un alt proces prin care s-a solicitat radierea din Cartea Funciară ca proprietar a statului român. Procesul a fost câștigat la Tribunalul Timiș, dar pierdut la Curtea de Apel Timișoara. Kerek a făcut un memoriu la procurorul general al României, Ilie Botoș, prin care a solicitat să se facă recurs în anulare, considerând decizia CAT ca fiind netemeinică și nelegală. Invocându-se faptul că „Statul Român nu și-a constituit un drept de proprietate cu bună credință (bum legal s-a reținut în considerentele deciziei pronunțate în apel) astfel că acesta trebuie radiat ca fiind ilegal”, Ilie Botoş a solicitat casarea sentinţei care dădea dreptate Consiliului Local Timişoara. În urma judecării de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a dispus radierea statului român ca proprietar, Kerek devenind astfel noul proprietar al clădirii care va ajunge, în primă fază, la Kerek, acum fiind proprietatea lui Claudiu Cârpaci.

12 COMENTARII

  1. Si cei cu asta ? inca nu s arestati procurorii si judecatorii ? cum asa cand ii ia ? la pasti ? cand le pune sechestru pe averea lor inclusiv pana la gradul al IV cand ? la pasti ? rusine justitiei

  2. V-am spus ca e groasa rau,mai toate au legatura cu Safta Criste cu Miut,Cojocari,luati aminte si completele de judecata care au dat sentinte in aceste dosare,sa vedeti implicatiile acestora in alte sentinte cu cantec,totul in coruptie merge ca uns,filierele locale transmit la fratii lor mai mari de la Bucuresti dar sa nu-i bagam pe toti in aceeasi oala sunt doar 9persoane care au ticluit totul

  3. De data asta, ati exagerat, dle Bota. A ajuta mafia imobiliara inseamna sa-ti exerciti atributiunile de serviciu? Pai e atributul procurorului general sa admita/respinga recursurile in anulare. Sunt mii de astfel de cazuri in Romania!!! Asta nu inseamna ca procurorul general a ajutat pe cineva. Daca acesta ar fi respins ca nefondat recursul in anulare al unui condamnat la moarte, ce ati fi scris? Ca procurorul general a omorat un om? Sa fim seriosi…

  4. Mafia din Justitie la Timisoara…este ca o caracatita…intinsa la toate nivelurile ! cum este posibil oare ca intr-un stat de drept,in acelasi dosar,aceeasi cauza (disponibilizarea din 2010 cu ordonanta Boc ) angajatii din Primaria Timisoara si Politia Locala castiga procesul si sant reangajati din februarie 2013…iar angajatii de la Inspectie Fiscala ,care mergeau in control pe la casele cu pricina…si firmele din Timisoara…pierd procesul toti ! inclusiv in dosarele individuale ! daca doreste cineva se pot pune la dispozitie sentintele ! sa vedeti sentinte halucinante date de judecatori corupti !

  5. Nu este o stire de senzatie, este doar acelasi raspuns ca la intrebarea cu cine i-a dat drumul lui Haysam? Sau lui Vantu? Sau lui… lista fiind interminabila. Dixit!

  6. Asa-i cand cresti serpi la casa ta! Astia au profitat de bunatatea si increderea timisorenilor, care trebuia sa fie reciproca! Au avut sustinere si un mediu linistit, au furat si au distrus tot ce se putea!
    Astia 25 de ani post decembristi si cativa inainte au distrus o cultura, un mod de viata si civilizatia austro-ungara!

  7. parca va laudati odata ca de la timisoara a pornit revolutia.acum ce faceti?de ce nu mai faceti una?a ti facut atunci revolutie ca sa i aduceti pe tigani la putere…ca sa faca acum ce vor cu noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.