Instanţa obligă aeroportul „Traian Vuia” Timişoara să-i reangajeze pe fostul director adjunct...

Instanţa obligă aeroportul „Traian Vuia” Timişoara să-i reangajeze pe fostul director adjunct şi alţi angajaţi concediaţi anul trecut

12
DISTRIBUIȚI

aeroport timisoara terminal 1

Numărul angajaţilor aeroportului „Traian Vuia” Timişoara a crescut după ce mai mulţi angajaţi concediaţi anul trecut au câştigat, definitiv şi irevocabil, procesele la Curtea de Apel Timişoara. Anul trecut, printr-o decizie a consiliului de administraţie au fost concediate aproape 40 de persoane pe motiv că este nevoie de restructurarea posturilor existente pentru că se va depăşi bugetul de salarii. Printre cei concediaţi s-a aflat şi fostul director general adjunct, Rodica Alexa. Aceasta a contestat în instanţă decizia de concediere, considerând că legea a fost încălcată pentru că, în realitate, a fost vorba de o concediere colectivă şi că desfiinţarea postului său a avut ca scop doar eliminarea sa.


„Ulterior desfiinţării postului de director adjunct, pe motive bugetare, au fost înfiinţate alte patru noi posturi de conducere – cel de director tehnic, director de dezvoltare şi relaţii publice şi cel de director administrativ, aşa cum rezultă din organigrama aflată pe site-ul instituţiei”, au susţinut în faţa instanţei avocaţii de la SCPA Călinescu Mărgineanu. Dacă în primă instanţă, aeroportul a avut câştig de cauză, în recurs, la Curtea de Apel Timişoara, fostul director adjunct a avut câştig de cauză, obţinând reîncadrarea în funcţie, plata salariilor restante şi a cheltuielor de judecată.

Directorul aeroportului „Traian Vuia” Timişoara, Daniel Idolu, a declarat pentru PRESSALERT.ro că „vom respecta decizia Justiţiei. La tribunal, am câştigat toate procesele, iar la curtea de apel am pierdut doar o parte din procese, pe speţe identice. Decizia de concediere de anul trecut a fost luată pentru că altfel nu ne încadram în buget şi riscam să nu avem bani să plătim salariaţii în luna decembrie. Până acum, au fost cinci cazuri de angajaţi concediaţi care au câştigat şi au cerut să ăunem în aplicare sentinţa. După reîncadrarea lor, vom vedea ce o să facempentru că bugetul este unul fix, stabilit prin hotărâre de guvern”.

12 COMENTARII

  1. Bravo……. s-au demontrat abuzurile actualei conduceri de fapt o parte din toate abuzurile si neregurile facute de aceasta in ultimul an si jumatate.

    • La cum scrii…………tu esti si mai inteligent! La fel ca si ”specialistul” de idolu.

  2. Sulla o sa faci curatenie prin parcarile A.I.T. Traian Vuia non-stop!!!Domnule Brasoveanu reanalizati dosarele,conexiunile cu judecatorii!?!Exista o complicitate pe fata,gen caz 2011:Hala Cargo A.I.T.Traian Vuia-patron Dica(sot);judecator Dica(sotie)!?!E putred sistemul!!!

    • Idolu este inca la conducerea aeroportului datorita unui sistem putred! Acesta incepe din varf de la minister, ajungand si pe filiera frunzaverde dar si la „preacinstitul” brasoveanu care i-a asigurat „imunitate” fata de toate institutiile de urmarire ale statului, fapt pentru care a fost promovat la parchetul de pe langa curtea de apel timisoara. Asa ca sniper nu vorbi tu de sistem putred ca tu faci parte dintr-unul! Iar vizavi de faptul ca voi matura parcarea ait, sa sti ca voi matura toate gunoaiele de acolo, incepand cu idolu si continuand cu tine, dar si cu restul paiatelor!

  3. Poate acest director de aviatie nea idolu ne spune de ce nu ia 2.500.000 ieuroi de la firma ungureasca wizz ? Exista o sentinta executorie veche de 2 ani si nimeni nu face nimic, si bani de salarii nu sint. Oare procurorii dorm?

  4. nasol de betivanu de idolu!!!!! lui si celorlalti ce au semnat demiterile angajatilor li se pregattesc dosare de abuz in serviciu. dar asta nu i tot …..o sa mai intre in cacat si cei care au facut evaluarile oamenilor dati afara…..(sefii de serviciu, adicatelea). va pus dracu sa ascultati de alcoolicul asta! ha ha. adica ai dat afara 30 si imediat ai angajat 60 cu salarii imense…….mde….obligatii de partid

  5. Idol la popa sapca,rahova,jilava,etc va pus cu botul pe labe boilor,niste pdlisti ratati,dan alin vasile sef serviciu securitate ajunge sa faca dosare penale colegilor de serviciu,chiar directorului de securitate!?!pe motiv ca au penetrat granita,adica o platforma de beton intre giarmata si recas!?!ajunge manager de securitate pe hartie in cateva luni!?!el avand pe laba pe cand lucra cica la sri alti colegi vomati!?!deci un nimeni,zero;caragui un copil autist,care se angajeaza la porunca lui nea silviu,mecanic pe cacatoare,vinde un pamant si ajunge director in aviatia unei tari!?!diploma cu semne de ?subtirica lui negrut,care in 2010 il face pe cioraparul de nea cornel sa ajunga subiect in parlamentul romaniei,ea vorbitoarea de englis,adormita pe la orele diminetii,incurca aeronavele unguresti cu cele soldovene,si unica in romania ridica escadrila de miguri,ca sa ce…!?!ciolan militianul soldovean-galatean ajunge director-acar de bariere,fura de stinge;alt ciolan,un ne-nepot,ajunge securist din inspector fito-vegetarian!?!lista poate continua pana la 30 de abuzati,dar nu merita…puneti mana,burta pe carte,ca urmeaza testarea ,nu evaluarea,fara raspunsurile grila!?!100 de intrebari!!!!!!!!!!!!!!!!!foarte grele,pentru voi!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Un frustrat idolian pierdut analfabet, agramat, necalificat exact dupa chipul si asemanarea instalatorului sef, ca de altfel ca toti oamenii care il sunt aproape acestui personaj lugubru, viitor instalator sef la popa sapca!

  6. Ministerul a precizat ca doua aeronave MiG LanceR de la Baza 71 Aeriana Campia Turzii, aflate in serviciu de politie aeriana, au primit ordin de decolare, in conformitate cu procedurile de operare standard, fiind in masura sa intervina in cazul unei potentiale amenintari teroriste.
    Scandalul cu bombă de săptămâna trecută a scos la iveală neputinţa autorităţilor. Cornel Sămărtinean a fost numit şef pe aeroport, „recomandat” de experienţa sa ca manager al unei firme de lenjerie intimă. Cornel Sămărtinean, un „ilustru necunoscut”. Sămărtinean, în vârstă de 43 de ani, este de profesie inginer mechanic şi manager al unei societăţi care comercializează lenjerie intimă. Întrebat de reporterii „Adevărul de Seară” Timişoara ce l-a recomandat pentru funcţia de director al aeroportului, Sămărtinean a motivat că nu poate răspunde pentru că este ocupat şi s-a grăbit să închidă telefonul.

  7. De fapt, nemultumirea cea mai mare consta in faptul ca directorul politic a angajat inutil multi „lipitori de afise electorale PDL” care nu desfasoara practic nici o activitate utila in schimbul unor salarii duble sau triple fata de media salariilor vechilor angajati.Am fost mintiti ca se vor marii salariile, dar in schimb am primit de pomana un chef de sfirsit de an si atit.In schimb directorul se lauda peste tot ca a obtinut profit,dar cu pret?:de un an de zile nu se mai face nimic,nu se cheltuie nimic pt modernizare,echipamente de lucru,utilaje,pista,ci numai pt salariatii si firmele angajate politic.Nu mai suportam bataia de joc si aroganta acestei conduceri!Afara cu sistemul politienesc de teroare care a instalat microfoane ascunse in fiecare birou de lucru cu scopul de a ne inchide gura!

  8. Actuala conducere a aeroportului este nevoita sa disponibilizeze cateva zeci de persoane. Nemultumirea angajatilor Aeroportului International Timisoara vine ca urmare a faptului ca in perioada urmatoare 32 dintre acestia vor fi concediati. Directorul aeroportului, Dan Idolu, a declarat ca cei mai multi dintre cei care vor fi disponibilizati lucreaza in Departamentul de intretinere, dar sunt vizate si persoane din sectoarele administrativ si operational. Aceste concedieri vin dupa ce in ultima perioada o firma specializata i-a reevaluat pe angajatii Aeroportului Timisoara. Idolu a explicat ca disponibilizarile sunt necesare deoarece era depasita schema de personal, iar cheltuielile cu angajatii erau mai mari decat si-ar fi permis institutia. Daca aceasta restructurare nu ar fi fost facuta acum, spune directorul aeroportului, institutia ar fi putut fi pusa in imposibilitatea de a plati salarii incep cu a doua jumatate a lunii noiembrie. „Ca urmare a deciziei Consiliului de Administratie nr. 4 din data de 07.08.2012 s-a avizat noua organigrama a SN Aeroportul International Timisoara Traian Vuia si Statul de functii al SN Aeroportul International Timisoara Traian Vuia SA in acord cu noile cerinte operationale ale aeroportului si a constrangerilor bugetare. Bugetul salarial pentru acest an, aprobat prin HG nr 736/25.07.2012, a fost de 6.963.000 lei, ceea ce reprezinta un castig mediu brut de 2.231,73 lei/ angajat si un numar mediu de 260 de persoane. Numarul personalului la data de 30.06.2012 a fost de 274 de persoane, ceea ce a generat cheltuieli salariale in valoare de 3.596.239 lei. In urma analizei financiare efectuate la nivelul conducerii AIT-TV s-a stabilit ca, in aceste conditii, exista riscul ca in a doua jumatate a lunii noiembrie si in luna decembrie sa nu poata fi achitate drepturile salariale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.