Gheorghe Nichita îl critică pe ministrul Stroe pentru poziţia în subiectul descentralizării:...

Gheorghe Nichita îl critică pe ministrul Stroe pentru poziţia în subiectul descentralizării: ”Vrea să menţină controlul pe şefi”

2
DISTRIBUIȚI

gheorghe_nichita

Vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita, primar al oraşului Iaşi, a criticat, astăzi, la „Atelierele Viitorului” organizate de PSD, poziţia ministrului de Interne, Radu Stroe, pe subiectul descentralizării Poliţiei, afirmând că liberalul doreşte să menţină „controlul pe şefi”, scrie Mediafax. Nichita a susţinut că în momentul înfiinţării structurilor de poliţie locală a existat o reticenţă din partea Guvernului, însă în cele din urmă s-a dovedit că autorităţile locale pot pregăti personalul pentru a pune la punct un sistem eficient.

„Stiţi cu cât ne-a scăzut infracţionalitatea în următorii ani de zile? Cu 43%, şi acest lucru l-a măsurat chiar cine? Cei de la Poliţia naţională, când făceam muncă în locul lor. Astăzi vorbim cu ministrul de Interne şi nu vrea să înţeleagă treaba asta, pentru că sistemul nu e nevinovat, sistemului dânsului de acolo.


Sunt încă oameni care vor centralism, dar nu să dea competenţe mai departe, vor să ţină în mână totul, controlul pe şefi şi aşa mai departe, dar fără să ne lase să facem ordine şi linişte publică, deşi noi avem în lege obligaţia să respectăm ordinea şi liniştea publică”, a afirmat Nichita.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, declara, în octombrie, că nici Poliţia Rutieră şi nici Poliţia de ordine publică nu vor fi desprinse din MAI şi trecute în subordinea autorităţilor locale. „Folosesc acest prilej pentru a linişti toate structurile MAI. Nu se vor descentraliza de aici nici Poliţia de ordine publică, nici Poliţia Rutieră şi cu atât mai puţin alte structuri care la un moment dar erau vehiculate prin presă”, spunea Radu Stroe în videoconferinţa organizată la Ministerul Afacerilor Interne pe tema pregătirilor de iarnă. Ministrul preciza că „a fost o decizie politică înţeleaptă”.

Foto: realitatea.net

2 COMENTARII

  1. descentralizarea nu este decat o BARONIZARE LOCALA !Stroie macar a aavut bunul simt sa tina capul sus .Politia nu poate fi aservita unui taranoi de primar (a se vedea cazul lui Robu/Stoia -doi incompetenti),care habar nu are cu ce se mananca Politia ,habar neavand ca sunt diferente mari intre Politia Romana si turma de stransura locala denumita impropriu politie !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.