A început examenul de Rezidenţiat. Pe câte locuri se „bat” cei 550...

A început examenul de Rezidenţiat. Pe câte locuri se „bat” cei 550 de viitori medici din Timiş

0
DISTRIBUIȚI

rezidentiat tm

Cei 552 de absolvenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din acest an susţin, astăzi, examenul de rezidenţiat. Competiţia este una strânsă în condiţiile în care candidaţii se „bat” pe doar 370 de locuri la specializarea Medicină. Examenul a început în această dimineaţă, la ora 10.00, absolvenţii înscrişi au la dispoziţie patru ore să rezolve subiectele primite. Andrei Motoc, purtătorul de cuvânt al UMF, a afirmat că bătălie mare este şi la specializarea Farmacie, unde sunt 11 candidaţi pe cinci locuri, iar la Stomatologie, 90 de absolvenţi se „bat” pe 30 de locuri.


Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă şi conţine 200 de întrebări. Lucrările vor fi corectate în faţa candidaţilor, dar aceştia vor afla dacă au câştigat un loc într-un spital mâine, când va fi publicată lista finală.
Printre cei care susţin, astăzi, examenul de rezidenţiat la Timişoara se numără şi Mihaela. Tânăra este dintr-un sat din judeţul Arad şi a venit alături de părinţi. Aceştia spun că fiica lor ar vrea să fie medic pediatru, dar, în cazul în care va obţine o notă de trecere, va accepta orice post, chiar şi în alte specializări. „Şi-a dorit de mică să se facă medic şi noi am încurajat-o cum am putut. Sper să ajungă acolo unde îşi doreşte pentru că a muncit mult. De plecat în străinătate nici nu se discută, vrea să profeseze în România, indiferent de salariul pe care-l va lua”, ne-a spus Mihai Pop, tatăl fetei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.