Încotro pleacă tinerii „de aur” ai României: olimpicul internațional de la Loga...

Încotro pleacă tinerii „de aur” ai României: olimpicul internațional de la Loga vrea la facultate la cea mai prestigioasă universitate din lume

2
DISTRIBUIȚI

elev-loga-640x469

Elevul timişorean Marius Posa, care s-a întors de la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului cu medalia de aur, fiind singurul participant din Europa care a obţinut o astfel de performanţă, vrea să se înscrie la facultate în afara României. Olimpicul înscris în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „C. D. Loga” este convins că vrea să cerceteze medicina sau biologia moleculară cel mai probabil la o universitate de prestigiu din Marea Britanie sau chiar din Statele Unite ale Americii.


În acest sens, Marius Posa se pregăteşte intens pentru un interviu de admitere la Universitatea Oxford, ce va avea loc în luna decembrie. „Aş dori să studiez în Occident, nu neapărat pentru că nivelul academic este altul, ci pentru că universităţile sunt mai bine dotate. Pasiunea mea a fost mereu genetica şi vreau să mă realizez cercetări în domeniul medicinei sau biologiei moleculare”, a explicat, astăzi, Marius Posa.

Elevul de „aur„ de la Colegiul Naţional „C. D. Loga” din Timişoara se pregăteşte, în această perioadă, şi pentru examenul de Bacalaureat, dar nu are emoţii că nu-l va promova cu medie mare pentru că subiectele i se par „facile”. Olimpicul internaţional la Ştiinţele Pământului a fost recomensat pentru performanţa unică pe care a obţinut-o cu 5.000 de lei, bani primiţi din partea liceului unde învaţă, iar autorităţile locale şi judeţene nu l-au premiat încă pe Marius Posa.

2 COMENTARII

  1. Bravo Marius, iti doresc mult succes in tot ceea ce vei intreprinde pe drumul vietii tale!

    Autoritatile locale si judetene sunt probabil mult prea ocupate sa se certe intre ele si n-au timp sa acorde atentie unui eveniment „neproductiv” si sa-l onoreze pe acest baiat pe masura meritelor sale. Rusine sa le fie…autoritatilor locale si judetene…si chiar si celor nationale!

  2. Felicitari Marius. Suntem mandri de performantele pe care le-ai obtinut. Esti un model pentru tinerii din Timisoara. Mult succes in drumul tau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.