Întâlniri între generaţii şi concert cu formaţiile de liceu din Timişoara FOTO

Întâlniri între generaţii şi concert cu formaţiile de liceu din Timişoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI

crud (1)

Sub deviza CRUD, Made in TM continuă iniţiativa de consolidare a comunităţii muzicale locale, printr-o serie de acţiuni adresate trupelor de elevi, care le oferă micilor muzicieni acces la experienţa artiştilor consacraţi, precum şi şansa de a se face cunoscuţi. La începutul anilor ‘90 activau vreo 14 trupe în liceele din Timşoara, care abordau genuri muzicale diverse – hard rock, new wave, metal, trash, punk, alternativ, grunge, cross-over, glam –  sau preluau piese din repertoriul unor formaţii cunoscute.  O parte dintre membrii acestora sunt azi prezenţe constante pe scena muzicală locală şi nu numai.

Care este situaţia în prezent? Cum şi ce cântă trupele din şcolile timişorene? Ce îi inspiră şi ce îi motivează pe tinerii muzicieni? Acţiunea CRUD se desfăşoară în perioada 18 – 30 noiembrie. Prima etapă a programului cuprinde întâlniri cu membrii trupelor consacrate, la sălile de repetiție sau la studio, printre gazde numărându-se Ora H,  Era Ticăloșilor, Burning Table,  Sebastian Spanache Trio și  Blazzaj.  Elevii vor avea ocazia de a intra în contact cu procesul de creație muzicală și de a afla detalii despre activitățile complementare acestuia (producție de album, realizare de videoclip, promovare online, organizarea de concerte etc).

În 30 noiembrie, la clubul Daos, de la ora 18.00, va avea loc un concert susţinut de trupele elevilor.


Cele șase formații de liceeni ce vor urca pe scenă – A.L.L. Friends Band, Choarda Liberă, Eventual, Peregrinii, School of Rock şi The Travellers – vor fi urmărite și de juriul Made in TM, format din membri ai trupelor consacrate și organizatori. Juriul va selecta una dintre trupe pentru a înregistra în studio o piesă ce va fi inclusă pe compilația Made in TM 2014. Programul Made in TM CRUD va continua cu organizarea unor noi evenimente, urmărind conectarea generațiilor ce definesc scena muzicală timișoreană și promovarea implicării comunității în susținerea artiștilor locali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.