Kelemen: Trebuie să ne păstrăm reprezentarea în Parlamentul European. Nu ne lăsăm...

Kelemen: Trebuie să ne păstrăm reprezentarea în Parlamentul European. Nu ne lăsăm şantajaţi

0
DISTRIBUIȚI

kelemen hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat astăzi, în faţa delegaţilor la şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali UDMR de la Târgu Mureş, că una dintre cele mai importante sarcini pentru Uniune se referă la alegerile pentru Parlamentul European de anul viitor, potrivit Mediafax.

„Scopul e să ne păstrăm reprezentarea la PE, iar pentru asta trebuie să repetăm performanţele de până acum. E nevoie de candidaţi, program, dar şi de organizare. Nimeni nu se poate sustrage de la această muncă, nu ne putem permite ca maghiarii din România să rămână fără reprezentare”, a spus Kelemen Hunor, care a adăugat că altfel nimeni nu va putea apăra interesele comunităţii şi ale UDMR.

El a arătat că, deşi iniţiativa cetăţenească europeană pentru apărarea drepturilor comunităţilor minoritare depusă de UDMR şi FUEN, Minority Safe Pack, nu a fost înregistrată de Comisia Europeană, s-a reuşit, după doi ani de muncă, crearea unei solidarităţi a comunităţilor minoritare „de la Atlantic la Mediterană”, „care va putea deveni o forţă pentru viitor”. Preşedintele UDMR a precizat că pentru alegerile europarlamentare nu exclude dialogul şi colaborarea cu alte formaţiuni politice, dar că nu va fi oferit loc celor care „au abuzat de încrederea” Uniunii.

„Clar nu ne lăsăm şantajaţi, nu oferim loc politicienilor care au abuzat de încrederea noastră.


Oferim loc oricărei organizaţii care nu vrea să ne împartă (dividă – n.r.). Trebuie să ne pregătim pentru aceste alegeri, ca şi organizaţie căreia i-au dat încrederea 89 la sută din maghiarii din România”, a afirmat liderul UDMR. El a subliniat că reprezentanţii UDMR trebuie să caute parteneriate şi alianţe, pentru că „aceasta e moştenirea transilvană”, însă nu pot admite „supraordinea”.

„Trebuie să construim zi de zi, cărămidă pe cărămidă, şi ne va aparţine ce vom dobândi. Avem nevoie de încredere şi organizare pe pământul nostru”, a mai spus Kelemen Hunor. Liderul UDMR s-a referit şi la alegerile care vor avea loc anul viitor în Ungaria, arătând că, dacă maghiarii din România au dobândit „un drept”, precum cetăţenia ungară, atunci ar trebui să se folosească de el.

Reprezentanţii Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) întruniţi astăzi la sediul Ansamblului Popular „Mureşul” din Târgu Mureş au pe ordinea de zi raportul preşedintelui UDMR, adoptarea regulamentelor privind desemnarea candidaţilor la alegerile pentru PE, de funcţionare ale Prezidiului Uniunii, Consiliului Permanent UDMR şi Consiliului Autonomiei Culturale. În cadrul şedinţei va fi adoptată, totodată, şi o hotărâre referitoare la politica educaţională şi de învăţământ a UDMR şi vor fi aleşi doi noi membri în Comisia Permanentă a CRU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.